GÜNDEM

"Erdoğan, sağlam adımlar atıyor" dedi sorunları tek tek sıraladı

Bir taraftan yeni parti tartışmaları, bir taraftan parti içerisindeki tartışmalar derken Erdoğan'ın itici gücü ile birçok şeyin yoluna girdiğini kaleme alan Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, EYT'den KHK mağdurlarına kadar sorunları tek tek sıraladı.

"Erdoğan, sağlam adımlar atıyor" dedi sorunları tek tek sıraladı

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sıralar siyasi anlamda attığı adımlar, aynı zamanda AK Parti'nin de toparlanma ve düzelme yolunda harekete geçtiğini gösteriyor." diyen Süleyman Özışık, daha önce de dile getirdiği sorunları tekrar etti ve sağlam adımlar atıldığını belirtti. 

Özışık'a göre ülkenin en başat sorunları içerisinde EYT, 3.600 ek gösterge, KHK ve FETÖ mağdurları ve hayat pahalılığı bulunuyor.

Özışık, bu sorunları şu cümlelerle dile getiriyor ve ekliyor: "Yazının başında söylediğim gibi, Erdoğan şimdi bu konularda seri ve sağlam adımlar atıyor."

1- Emeklilikte yaşa takılanlar meselesi

Pek çok seçmen, geçmiş dönemde Binali Yıldırım'ın bu sorunun çözüleceğine dair yaptığı konuşmaya atıf yapıyor, verilen sözün neden yerine getirilmediğini soruyor.

Hatırlarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyla ilgili yaptığı son açıklamada çok sert bir çıkış yapmıştı.

Hatırlayalım:

"Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hesabına göre, 'emeklilikte yaşa takılanlar' denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor. 

Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide 'ekonomik kurtuluş savaşı' verdiğimiz bu dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum. Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi. Böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denmez" demişti Cumhurbaşkanı...

İşte bu açıklama ve bu açıklamanın sonlarına doğru söylenen "Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi" sözleri ciddi bir kırgınlığa ve kızgınlığa neden olmuş gibi görünüyor. 

Yani verilen sözün yerine getirilmesini isteyen milyonların, doların yükselişini fırsat bilenlerle bir kefeye konması ve "Bir de bunlar başımıza türedi" diyerek kötülenmesi inanılmaz bir kopuşa neden olmuş gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tahribatı yeni bir açıklama ile tamir etmesi ve gönül alması gerekiyor. En azından EYT konusunda bir düzenleme yapılmayacaksa bunun nedenini, farklı bir şekilde dile getirmesi gerekiyor. 

2- 3.600 ek gösterge

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce polis, hemşire ve öğretmenlere 3.600 ek gösterge ile özlük hakları sözü verilmişti. Ancak bu meseleyle ilgili şu ana kadar ciddi bir gelişme yok. Meclis'e geleceği söyleniyor ama müjdeli haberi bekleyenler, yine oyalanacaklarını düşünüyor.

Bu kanun, seçim öncesi Meclis'ten geçirilmezse oy vermeyeceklerini söyleyenlerin sayısı hiç de az değil. 

Kanunun bir an önce Meclis'e getirilmesi ve sözün yerine getirilmesi gerekiyor. 

3- KHK ve FETÖ mağdurları

Sürekli dile getirdiğim bu mağduriyeti yaşayanların isyanı artık çığlığa dönmüş durumda. Haklarında hiçbir belge ve delil olmamasına rağmen başlarındaki amirlerin ya da çevredeki birilerinin ihbarı ile haksızlığa uğrayanlar, alınlarına çalınan bu kara lekenin temizlenmesini istiyor. 

Ayrıca yargı huzurunda beraat etmesine, OHAL İşlemleri Komisyonunda aklanmasına rağmen hâlâ görevlerine dönemeyenler de isyan eden diğer kesimi oluşturuyor.

AK Parti hükûmetinin bu işi sürüncemede bırakmadan bir an önce ele alması ve bu mağduriyeti gidermesi gerekiyor. 

4- Azalması beklenirken artan hayat pahalılığı

Doların yükseldiği dönemde temel gıda maddelerine ve gündelik ihtiyaç malzemelerine getirilen zamların, dolar düştükten sonra da aynı fiyatta sabit kalması, seçmeni canından bezdirmiş durumda...

AK Parti hükûmetinin, fahiş fiyat artışlarından sonra indirime gitmemekte direnen firmaları ciddiyetle takip etmesi ve vatandaşı âdeta soyan bu fırsatçılara göz açtırmaması gerekiyor. 

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar