GÜNDEM

Erdoğan, Milliyetçi Cephe'yi mi kuruyor? Kemal Öztürk yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesi ve Saadet Partisi ile ittifak isteği üzerine yazan Habertürk yazarı Kemal Öztürk, milliyetçi bir cephe kurulmak istendiğinin altını çizdi.

Erdoğan, Milliyetçi Cephe'yi mi kuruyor?  Kemal Öztürk yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ile yaptığı görüşme, siyasette her şeyi yeniden düşündürüyor.

Yeni bir ittifak çalışması içerisine giren Erdoğan'ın Milliyetçi Cephe oluşturmak istediğini belirten Kemal Öztürk, Saadet Partisi'nin de zor bir dönemeçte olduğunu ifade etti. 

İşte Kemal Öztürk'ün yazısı:

Erdoğan daha önce Erbakan ve Demirel’in denediği ve başarılı sonuçlar aldığı “Milliyetçi Cephe” benzeri bir milliyetçi-muhafazakar blok kurma projesi peşinde anlaşılan.

CHP ve HDP dışında kalan, sağdaki tüm küçük, büyük partilerle görüşerek Cumhur İttifakı’nı tamamen sağa yaslayıp, seçimlere öyle girmek istiyor.

Bu sadece kendi ittifakı açısından avantajlı değil unutmayalım. Karşı ittifakı dar bir yelpazeye ve alana mahkum ederek, siyaseti siyah ve beyaz rengin hakim olduğu bir zemine oturtmak istiyor Erdoğan anlaşılan.

Millet İttifakı içinde yer alan muhafazakar Saadet Partisi ve milliyetçi İyi Parti siyah ve beyaz ayrımı yapılmasına engel şu anda. O nedenle Meral Hanım’a davet üstüne davet yapıp, Oğuzhan Bey aracılığı ile Saadeti yanına almak istiyor.


CHP’yi yalnızlaştırmak, HDP ile baş başa bırakmak, hatta yeni kurulan Gelecek ve Deva partilerini de bu ittifaka girmeye zorlayarak tabanına yabancılaştırmak, Erdoğan’ın politik hamlelerinin ana stratejisi şu anda kanımca.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar