GÜNDEM

Erdoğan: Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararı önemli bir adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya yolunda konuştu: "Enis Berberoğlu hakkında verilen karar önemli bir adımdır. Yıl sonuna kadar ciddi manada mahkûmiyet kararları gelecektir" dedi.

Erdoğan: Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararı önemli bir adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "casusluk" suçlamasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tutuklanmasıyla ilgili "Verilen karar önemli bir adımdır" dedi.

BERBEROĞLU'NUN BAĞLANTISI CAN DÜNDAR

Enis Berberoğlu'nun bağlantısının Almanya'ya kaçan Cumhuriyet gazetesi eski Yayın Yönetmeni Can Dündar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet gazetesine o görüntülerin servisini yapan kişinin Enis Berberoğlu olduğunu söyledi.

"YIL SONUNA KADAR CİDDİ MANADA MAHKUMİYETLER GELECEKTİR"

G 20 zirvesi için Almanya'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz yargılamalarının ağır yürüdüğüne ilişkin şikâyetler var. Değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

Yargı süreci devam ediyor. (Tutuklu CHP vekili) Enis Berberoğlu ile ilgili verilen karar önemli bir adımdır. Bağlantısı nedir? Yurtdışına kaçmış olan kişidir. Servisi yapan bu. Bunun dışında birinci mahkemelerden çıkan kararlar var. Bunların temyizi mümkün olduğu için dikkati çekmiyor. Yıl sonuna kadar ciddi manada mahkûmiyet kararları gelecektir diye düşünüyorum. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar