GÜNDEM

'Erdoğan, dolara yatırım yapan vatandaşa terörist dedi' yalanı canlı yayında ortaya çıktı

Habertürk TV'de yayınlanan ve Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında 17/25 Aralık döneminde ayakkabı kutularında bulunan paralar ile ilgili tartışma yaşandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doları olan vatandaşa terörist dediğine yönelik iddia da gündeme geldi. Bakın gerçek ne çıktı!

'Erdoğan, dolara yatırım yapan vatandaşa terörist dedi' yalanı canlı yayında ortaya çıktı

Açık ve Net'e katılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yolsuzluk deyince ülkenin kasasından çalınıp çalınmadığına bakarım" cümlesini paylaştı ve bu söylemi eleştirdi. 

Ardından Hadi Özışık, söz konusu sözlerin tamamını paylaştı ve sözlerin 17/25 Aralık ile ilgili olduğunu ortaya serdi. 

Özışık'ın paylaştığı ifadelerde şunlar yer alıyor:

"Ayakkabı kutusundaki para Halkbank'ın parası değil. Ben yolsuzluk denince şunu anlarım: Devletin kasası soyuluyor mu soyulmuyor mu?"

Ardından Özışık, "Siz son cümleyi söylemezseniz olmaz. Ayakkabı kutusundaki paralarla ilgili açıklama yapıyor burada. Konu FETÖ ile ilgili. Başbakan açıklama yapıyor. Siz böyle anlıyor ve yanlış lanse ediyorsunuz." dedi. 

VATANDAŞA TERÖRİST DEDİ YALANI

Ardından Ahat Andican, DW Türkçe'nin çarpıttığı bir bilgiyi argüman olarak paylaştı. Andican, Cunhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz kuru operasyonları yapanlara kullandığı sözleri vatandaşa söylemiş gibi lanse etti.

Andican'ın paylaştığı ve vatandaşa hitaben olduğu cümle ise şu:

"Elinde silahı, bombası olan teröristle elinde doları, avrosu, faizi olan terörist arasında amaç bakımından hiçbir fark yoktur."

Fakat Özışık, Andican'ın paylaştığı bu konuşmanın tamamını paylaşarak Erdoğan'ın elinde döviz olan vatandaşa değil, döviz kuru ile oynayanlara söylediğini ifade etti.

Özışık, Erdoğan'ın o ifadelerini paylaştı. İşte o ifadeler:

"Türkiye'nin maruz kaldığı saldırıların bir de ekonomik boyutu olduğunu artık herkes görüyor, biliyor. Elinde silahı, bombası olan teröristle elinde doları, avrosu, faizi olan terörist arasında amaç bakımından hiçbir fark yoktur. Amaç, Türkiye'ye diz çöktürmek, Türkiye'yi teslim almak, Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Bunun için döviz kurunu bir silah gibi kullanıyorlar"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum