GÜNDEM

Erdoğan açıkladı! AK Parti’de değişim rüzgarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İl Kongrelerinin başlayacağını açıklamasının ardından AK Parti kongre sürecine girdi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında kongre sürecinin başladığını resmen ilan etti.

Erdoğan açıkladı! AK Parti’de değişim rüzgarı

Erdoğan, “Olağan büyük kongre sürecimiz koronavirüs nedeniyle birkaç ay ötelendi. Ancak belirlendiği gibi yürüyor. İl kongrelerimizi ekimden itibaren başlatmayı planlıyoruz. İlçe kongrelerimizin önemli bir kısmını tamamladık. 577 ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Yani tüm ilçelerimizin yüzde 59'unda kongrelerimizi yaptık.” İfadelerini kullandı.

Değişim sinyalleri veren Erdoğan, bir bayrak değişimi olabileceğini açıkça şu sözlerle ifade etti.

“Ülkeye ve millete hizmet yolunda görevi devreden ilçe ve belde başkanlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti'de bayrak değişimi olabilir, ama millete hizmet yarışı bitmez. Unutmayalım, hak bir dava yolunda verilen mücadele seçime kadar değil, mezara kadar sürer.”

Erdoğan’ın bu açıklamaları “Erdoğan AK Parti’de operasyon mu yapacak?” sorusunu akıllara getirdi.

CHP’de Canan Kaftancıoğlu çatlağı

CHP’de ise Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk ile ilgili sözleri tartışılmaya devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk kelimesini kullanmaktan kaçınmış ve CHP için önemli bire slogan olan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ifadesini militarist bulduğunu açıklamıştı. Bu cümlenin yerine ise “Mustafa Kemal’in Yoldaşlarıyız” ifadesini kullanmıştı.

Kaftancıoğlu’nun bu sözleri CHP içerisinde büyük rahatsızlık yarattı. Birçok CHP’li Kaftancıoğlu’nun bu sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtse de CHP yönetiminin sessizliği ise göze çarpan bir başka konu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu olaya tepkisiz kalması ise CHP içerisinde birçok tartışmalara kapı araladı. Şu sıralar ana muhalefetin gündemi ‘Kaftancıoğlu krizi CHP’de nereye varacak?’ sorusu…

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler: Oruç Reis gemisi geri mi döndü?

Daha önce Doğu Akdeniz’de NAVTEX ilanları ile ısınan ortam şu sıralar Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un yerli yersiz açıklamaları ile gündemde. Oruç Reis gemisinin bakım ve onarım için Antalya’ya demir atması hem dış basında hem de iç siyasette önemli bir yer tutuyor. Muhalefetin açıklamalarına göre bu, bir geri adım. Fakat Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bunun bir geri adım olmadığı, geminin bakım ve onarım için Antalya’ya getirildiği ve diğer gemilerin faaliyetlerine aralıksız devam edeceği vurgulandı. Ayrıca bu konunun muhalefet tarafından bir iç siyaset malzemesi olarak kullanıldığı belirtildi.

Bahçeli’nin ‘Türk Tabipler Birliği kapatılsın’ önerisi

Siyasi tartışmalara müdahil olması ile sürekli gündem olan Türk Tabipler Birliği, koronavirüs ile mücadele sürecinde beklentileri karşılamadı. MHP Lideri Bahçeli ise TTB’nin kapatılması önerisinde bulundu.

Bahçeli, TBB'nin koronavirüs önlemlerinin yetersizliğini öne sürerek başlattığı "siyah kurdele" eylemlerinin doğru olmadığını ve süreci kösteklediğini söyleyen Bahçeli, bir hafta sürecek eylemlere son verilmesi gerektiğini ifade etti.
Bahçeli, şu sözlerle TTB’nin kapatılmasını istedi:

Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar