GÜNCEL

Erbakan’a küfreden generale hesap sorulsaydı 28 Şubat olur muydu?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, emekli amirallerin imzaladığı bildirinin tehlikeli boyutuna dikkat çekti. Uğur bunun yanı sıra, 28 Şubat’ta Başbakan Erbakan’a küfreden Osman Özbek isimli general'in korunması sonucunda 28 Şubatçılar'ın cesaretlendiğini yazdı. Uğur, 'Osman Özbek’ten hesap sorulsa, 28 Şubatçılar cesaretlendirilmezdi. O nedenle darbe tehdidinde bulunanlara hesap sorulmalı' dedi.

Erbakan’a küfreden generale hesap sorulsaydı 28 Şubat olur muydu?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, emekli amirallerin imzaladığı bildirinin tehlikeli boyutuna dikkat çekti. Uğur bunun yanı sıra, 28 Şubat’ta Başbakan Erbakan’a küfreden Osman Özbek isimli general'in korunması sonucunda 28 Şubatçılar'ın cesaretlendiğini yazdı. Uğur, 'Osman Özbek’ten hesap sorulsa, 28 Şubatçılar cesaretlendirilmezdi. O nedenle darbe tehdidinde bulunanlara hesap sorulmalı' diyerek tehlikenin boyutuna dikkat çekti. 

İşte o yazı... 

Emekli amirallerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle “buram buram darbe kokan” bildirisini daha çok konuşacağız.
Darbe tehditli bildiriye önce sahip çıkan CHP’liler, tepki üzerine çark etti ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu “Emekli amiraller darbe mi yapacakmış, güldürmeyin beni” diyerek bir kez daha mahcup oldu (Her şey oluyor rezil olmuyor, ondan bu ifadeyi kullandım) malumunuz.
Oysa 27 Mayıs darbesini yapanların başına geçen Cemal Gürsel emekliydi. Keza birkaç yıl sonrasında iki kere darbe girişiminde bulunan Talat Aydemir de emekliydi. 28 Şubat darbesini yöneten Çevik Bir’in emekli olduğu ne çabuk unutuldu.
Evet, 28 Şubat darbesine bağladım lafı çünkü o dönemin mağduru da Refah Partisi Genel Başkanı ve REFAHYOL hükûmetinin Başbakan’ı Necmettin Erbakan’dı. Partisini kapatmakla, MGK toplantılarında aşağılamakla kalmadılar, en pespayesinden iftiralar atıp hakaretler ettiler.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar