GÜNDEM

EPDK Elektrik ve Doğalgaz Faturaları Ödemeleriyle İlgili Açıklama Yaptı! Depremzedelerden O Bedel İstenmeyecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, açıklamasında elektrik ve doğalgaz faturalarındaki güvence bedeline değindi. Depremzedeler artık o ödemeyi yapmak zorunda kalmayacak. Peki bu karar ne zamana kadar geçerli?

EPDK Elektrik ve Doğalgaz Faturaları Ödemeleriyle İlgili Açıklama Yaptı! Depremzedelerden O Bedel İstenmeyecek!

EPDK, yapmış olduğu açıklama ile birlikte depremzedelerin elektrik ve doğalgaz abonelikleriyle ilgili önemli ifadelere yer verdi. Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6'lık depremlerden sonra binlerce vatandaşımızı kaybettik. Binlerce bina yıkıldı ve çok sayıda yaralı vatandaşımız mevcut. Hal böyle iken devlet tüm imkanlarını kullanarak yardımlar yapmaya devam ediyor. Öte yandan EPDK'nın son açıklaması da gündem oldu. Elektrik ve doğalgaz aboneliği açtıracak depremzedeleri ilgilendiren bir detay paylaştı.

Aboneliklerde Güvence Bedeli Alınmayacak!

EPDK'nın yapmış olduğu son açıklamayla birlikte elektrik ve doğalgaz faturaları için abonelik açtıracak depremzedeler, güvence bedeli ödemeyecek. Depremzedelere büyük kolaylık sağlayan EPDK, resmi açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu dün yaptığı toplantıda deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik önemli bir karar aldı. Alınan kararla afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlarımız ister deprem bölgesinde ikametini sürdürsün, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın elektrik ve doğalgaz için yeni abonelik yaptırırken OHAL süresi boyunca güvence bedeli ödemeyecek."

OHAL Detayı Dikkat Çekti!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 3 aylık Olağanüstü Hal durumuyla birlikte alınan kararlar da OHAL ile ilişkilendiriliyor. EPDK'nın depremzedelerden güvence bedeli almama kararı ise OHAL süresi boyunca geçerli olacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar