GÜNDEM

Ensonhaber'den Oda TV'ye destek

Haber müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç hakkında tutuklama kararı verilmesinin ardından Odatv'ye erişim engeli getirildi. Ensonhaber sitesi yaptığı açıklamada siteyi kapatmanın zamanın ruhuna ters ve üzücü bir uygulama olduğu belirtti.

Ensonhaber'den Oda TV'ye destek

MİT mensubunun cenazesine ilişkin haberden dolayı Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç tutuklanmıştı. Oda TV'nin internet sitesine de BTK tarafından erişim engeli getirildi.

Ensonhaber internet sitesi de yaşananların ardından 'Oda TV'ye erişim engeli' başlıklı haberinin sonuna düştüğü notla dikkat çekti. Oda TV'nin direkt kapatılmasının medya iletişimi açısından facia olduğunu ve medyanın tek sesli hale getirilerek susturulamayacağının belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ENSONHABER DİYOR Kİ

Oda TV'nin direkt kapatılması medya iletişimi açısından bir faciadır. Medya tek sesli hale getirilerek susturulamaz. Tehditle hiçbir konuda özgün fikrini söyleyemeyecek hale getirilen medya kimseye bir fayda sağlamaz. Söz konusu içeriğe engel getirilmesi ve bu haberi hazırlayanlar hakkında gerekli hukuki soruşturmanın yapılması meşru bir durumdur. Bir MİT çalışanını deşifre etmek ve devletimizin gözbebeği istihbarat kurumu MİT'i sıkıntıya sokmak elbette büyük bir suçtur ve sorumluları hakkında gereken de derhal yapılmalıdır. Gazetecilerin daha önce de defaatle belirttiğimiz üzere SUÇ İŞLEME LÜKSLERİ YOKTUR! Ancak burada haberi yapan gazeteciler ve haber cezalandırılacağı yerde direkt olarak ODA TV'yi kapatmak zamanın ruhuna ters ve son derece üzücü bir uygulamadır. Bu yanlış karardan bir an evvel dönülmesi dileğiyle..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar