GÜNDEM

Enis Berberoğlu'nun tutuklanması yanlış ama...

Doğu Perinçek, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını yanlış bulurken, hapistekilerin hepsinin PKK'lı ve FETÖ'cü olduğunu belirtip "Haksızlıklar görmezden gelinebilir" dedi...

Enis Berberoğlu'nun tutuklanması yanlış ama...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne karşı çıkan, Türkiye terörle mücadele ederken yargısını dışarıya şikayet etmek yanlış diyen Doğu Perinçek, "Enis Berberoğlu'nun tutuklanması başka, adalet tartışması başka dedi."

 
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'nın Sesi FM'de Yavuz Oğhan'dan "Bidebunudinle" programına katıldı.

BERBEROĞLU CEZASI ONANANA KADAR TUTUKLANMAMALIYDI

"Savaştayız, 10 kişinin haksızlığa uğraması bir şey ifade etmez" diyen Doğu Perinçek, Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ile ilgili olarak "Enis Berberoğlu'nun tutuklanması yanlış. Berberoğlu bir milletvekili, hükmü de henüz kesinleşmedi. Tutuksuz yargılanması ve hükmü kesinleşince de cezasını dönem sonunda çekmesi gerekirdi" dedi ve ekledi: "Berberoğlu'nun durumu HDP'li milletvekilleriyle aynı değil. Durumu aynı olanlar varsa aynı uygulama onlara da yapılmalı."

'BU SÜREÇTE YAPILAN HAKSIZLIKLAR GÖRMEZDEN GELİNEBİLİR'

Perinçek Türkiye'nin terörle mücadelesini ise varlık yokluk savaşına benzetti. Böyle bir dönemde yapılan haksızlıkların görmezden gelinebileceğini söyledi.

 "Haksızlık yok mu, elbette var. Onları gidermek için biz de çaba sarf ediyoruz ancak Türkiye çok kritik bir mücadele veriyor. Bu süreçte yapılan haksızlıklar görmezden gelinebilir. Zaten cezaevindekilerin tamamı PKK'lı ya da FETÖ'cü. 70 bin kişi içerideyse haksızlığa uğrayan 700 kişi yoktur. Şu an yargı tarafsız ve 'Ak Parti'nin yargısı' tartışmaları yersiz. Hakimler ve savcılar Cumhuriyet'in hakimleri ve savcıları."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar