KİTAPLIK

Enis Berberoğlu'nun cezaevinde yazdığı kitap piyasaya çıktı

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun cezaevinde kaleme aldığı "Siz Yürürken, Ben Yatarken'' adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

Enis Berberoğlu'nun cezaevinde yazdığı kitap piyasaya çıktı

Enis Berberoğlu, cezaevinde yazdığı kitapta "MİT TIR'ları haberi’ ‘ne ilişkin dava sürecini akıcı bir dille anlatıyor. Kitapta birbirinden ilginç anılar ve gözlemler de yer alıyor. 

Enis Berberoğlu kitapta, cezaevine girdiği günden bu yana yaşadıklarını, Türkiye'nin gündemiyle birleştirerek anlatıyor. 

KENDİSİNİ ANLATIYOR

Yaklaşık beş ay önce tutuklanarak Maltepe L Tipi Cezaevi'ne konulan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "Siz Yürürken, Ben Yatarken" adlı kitabı Halk Yayınları'ndan çıktı. Hürriyet Gazetesi'nden  Latif Demirci'nin çizdiği karikatürün kapağını süslediği kitap, Berberoğlu'nun deyimiyle "kendisini anlatma deneyimi...''

344 sayfadan oluşan kitap, cezaevinde kaleme alınmış olmasına rağmen, içeriden çok dışarıyı anlatıyor. Berberoğlu, kitabı neden kaleme aldığını ve neden bu ismi seçtiğini ise şu sözlerle ifade ediyor: 

"İçeriye düştüğüm gece bir karar aldım. İlk andan itibaren not tuttum. Kendimi disiplin altına alabilmek amacıyla ilk bölümün notlarını Adalet Yürüyüşü süresiyle sınırladım. Adına da 'Siz Yürürken' dedim. Baktım ki; kalemim durmuyor, devam ettim ve 'Ben Yatarken' bölümünü yazdım. Siyasetsiz olmazdı doğaldır ki; 'Yazı - Yorum' bölümü de böyle doğdu."

"SUÇ BUYSA ORTAĞI DEĞİLİM"

Tutuklanmasına yol açan ve Cumhuriyet'te yayınlanan "MİT TIR'ları haberi’ ‘ne ilişkin dava sürecini de akıcı bir dille anlatan Berberoğlu, "MİT TIR'larını durdurma emri veren hakim, savcıları tanımam... Durduran jandarma ve polisi de öyle... Eğer suç buysa, asla suç ortağı değilim" ifadesini kullanıyor. 

Davadaki hukuk dışı süreci ve kararları da okuyucuyu sıkmadan anlatan Berberoğlu, kitabı yazdığı sırada devam eden Adalet Yürüyüşü ‘nü de 'içeriden" yaptığı gözlemlerle aktarıyor. CHP'li vekil, yürüyüş boyunca hissettiği heyecanı, günlük gözlemleri ve anılarıyla birleştirerek farklı bir pencereden sunuyor. 

AKİT YAZARINA HACİZ

Berberoğlu, medya dünyasına ilişkin çok sayıda anıya da yer verdiği kitabında, Akit Gazetesi Yazarı Hasan Karakaya'nın evinin haczedilmesini nasıl durdurduklarını da anlatıyor. Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile Karakaya'nın evinin haczedilmesini engellediklerini belirten Berberoğlu, Akit'in kendisine yönelik nefret suçu içeren ifadelerini de tarihe not olarak düşüyor. 

"FETÖ'DEN DERS ALINDI MI?"

Terör örgütü FETÖ'nün serpilip gelişmesine ilişkin süreçleri de kitabında aktaran Berberoğlu, "FETÖ'den yeterince ders çıkardık mı? Devleti, orduyu, polisi, adaleti bir başka tarikata teslim etmeyeceğimizden emin miyiz?" sorusunu da yöneltiyor. 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinde yaşanan değişim - dönüşüm sürecini de gözlemleyen Enis Berberoğlu, Erdoğan'a ilişkin düşüncelerini de kitapta aktarıyor. Berberoğlu, kitabında Adalet Yürüyüşü ‘nü düzenleyen başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm katılımcılara da teşekkür ediyor. 

Ayrıca Berberoğlu’nun kitabın bütün gelirlerini, gazetecilik stajı yapan öğrencilere bağışlayacağı öğrenildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar