GÜNDEM

Enis Berberoğlu umudunu AİHM'e bağladı

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Hürriyet'in eski yayın yönetmeni Enis Berberoğlu'nu cezaevinde ziyaret etti.

Enis Berberoğlu umudunu AİHM'e bağladı

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Hürriyet'in eski yayın yönetmeni ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nu cezaevinde ziyaret etti.

Adalet Bakanı'nın verdiği özel izinde Berberoğlu'yla Maltepe 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevinde görüşen Türenç, Berberoğlu’nun mesajını aktardı.

''Cumhuriyet’teki haberden çok önce Aydınlık gazetesinde bir jandarmanın verdiği haber kamuoyuna mal olmuştu. Çok sonra Cumhuriyet kullandı bunu, bana bağladılar dava açtılar. Hedef belliydi. Yargı, adalet çerçevesinde davranmıyor. Onun için Adalet Yürüyüşü'nü çok önemsedim. Yargı da ne yapacağını şaşırmış durumda. İki tarafı da memnun etmek zor. Anayasa Mahkemesi durumun farkında. İstinaf mahkemesi de tutuklu milletvekillerinin durumunu inceleyip karara bağlayamıyor. Son çarem AİHM'e başvurmak olacak. Türkiye için üzülüyorum.”

Enis Berberoğlu, cezaevinde yazdığı ''Siz Yürürken, Ben Yatarken'' adlı kitabının çok yakında tamamlanacağını söyledi.

Enis Berberoğlu, MİT TIR'ları görüntülerini Cumhuriyet gazetesine verdiği iddiasıyla “casusluk” suçlamasıyla 25 yıl hapse cezasına çarptırılmış, mahkemede “kaçma şüphesi ” gerekçesiyle 14 Haziran 2017’de tutuklanmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar