GÜNDEM

Engin Ardıç'tan CHP'li Ünal Çeviköz'e bombardıman

Sabah yazarı Engin Ardıç'ın hedefinde CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz vardı. Ardıç, "Sen Kemal Bey'in yardımcısı mısın, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi misin?" sorusu ile başladı gerisini de getirdi.

Engin Ardıç'tan CHP'li Ünal Çeviköz'e bombardıman

Libya tezkeresi tartışmaları sürerken Sabah yazarı Engin Ardıç'tan da konuya ilişkin bir değerlendirme geldi. Ardıç, Libya'ya asker gönderme kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin verdiğini ve Meclis'in kararının kanun sayıldığını söyledi ve "Artık eski Türkiye yok." vurgusu yaptı.

Tezkereye yönelik yaptığı açıklamalar ile tepki çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz'ü Sabah yazarı Engin Ardıç da es geçmedi. Ardıç "Ajan" mısın kardeşim?" diye sordu.

İşte Engin Ardıç'ın yazısından ilgili bölüm:

Ünal... Sen Kemal Bey'in yardımcısı mısın, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi misin?
NATO'nun başkonsolosu mu yoksa?
Görevin alternatif dış politika üretmek mi, yoksa Amerikan çıkarlarını korumak ve kollamak mı?
"Ajan" mısın kardeşim?
Bu kelimeyi "gizli ajan" anlamında değil, "acenta" anlamında kullandım.

ÜNAL ÇEVİKÖZ NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini onaylamadıklarını belirterek, "Türk askerini, Libya'da savaşmak üzere gönderecek olan bir savaş tezkeresidir. İktidar bu kararla Türkiye'yi çok büyük tehlikenin içine atmak üzeredir. Türkiye'nin şimdiye dek Silahlı Kuvvetlerini, daha önceki örneklerde rastlamadığımız ve daha önceki örneklerle kıyaslanmayacak bir amaca yönelik olarak başka bir ülkenin topraklarına gönderme kararı alıp almamanın eşiğindeyiz." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar