GÜNDEM

Engin Ardıç'tan CHP Kurultayı'na katılamayanlara tavsiye

CHP’NİN, 25-26 Temmuz’da gerçekleştireceği 37. Olağan Kurultayı’na koronavirüs salgını nedeniyle Önder Sav, Fikri Sağlar, Kemal Anadol, Bedri Baykam, Altan Öymen gibi isimlerin davet edilmemesini köşesine taşıyan Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, kurultaya katılamayanlara tavsiye olarak yeni bir parti kurmak yerine CHP içinde son 15 yılda gelişen olayları, kaset kumpasından sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun parlatılması sürecini yazmalarını tavsiye etti.

Engin Ardıç'tan CHP Kurultayı'na katılamayanlara tavsiye

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 37. Olağan Kurultayı 25-26 Temmuz'da gerçekleşecek.

Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç da bugünkü köşesinde koronavirüs salgını bahane edilerek kurultayda konuşma yapamayan, parti meclisine adaylığı yasak olan, kendi aralarında bile konuşmanın yasak olduğu bir ortamda CHP içinde seslerin yükseldiğini ifade etti.

Ardıç, Önder Sav, Fikri Sağlar, Kemal Anadol, Bedri Baykam, Altan Öymen, Nihat Matkap, Ercan Karakaş, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Erol Çevikçe, Hurşit Güneş, Umut Oran gibi isimlerin virüs salgını  nedeniyle kurultaya katılmayacaklarını ifade ederek "Kemal Bey'in askerlerine salgın yok. Onlara virüs işlemiyor olmalı." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı istifanın eşiğine gelen birçok CHP'linin ayrılıp da yeni bir parti mi kuracağını soran Ardıç, sözlerine şu satırları ekledi "Kılıçdaroğlu CHP'nin hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini çok iyi biliyor ve kendini ve partisini Abdullah Gül yönetiminde, Ali Babacan'la koalisyon yapacağı günlere hazırlıyor. Kemalist kanat buna karşı çıkıyor da, ne yapabilirler? İçlerinde "sosyalizm uyduramadık sosyaldemokrasi verelim" diyen solcular da var. Bunlar, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine de çok bozulmuşlardı.Şimdi Abdullah Gül'ün çatı adaylığı onları büsbütün çıldırtacaktır. Aslında bunlara "önce Kemalist sonra sosyalist" demek daha doğrudur.İyi de, ne yapabilirler?Ayrılıp kuracakları yeni bir partinin yüzde 10 barajını geçebileceği çok kuşkuludur."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar