GÜNDEM

Engin Ardıç kafa buldu; O haberi yapan hamşo...

Engin Ardıç, 10 Kasım'da Selanik'e düzenlenecek tren turunu diline dolarken, bazı tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

Engin Ardıç kafa buldu; O haberi yapan hamşo...

Sabah yazarı Engin Ardıç, 10 Kasım Atatürk'ü anma bahanesiyle düzenlenen tren turuyla resmen kafa buldu.

Engin Ardıç "Atatürk bahane taverna şahane" başlıklı yazasında haberi yazan editörü de diline dolayarak "Biz onu Papua Yeni Gine'nin generali sanıyorduk" dedi.

İşte Engin Ardıç'ın köşe yazısından bir bölüm:

Atatürk bahane taverna şahane

Trenle Selanik turu düzenlemişler, 10 Kasım "münasebetiyle"...
Haberi yazan hamşo, Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu" olduğunu da özellikle belirtiyor. Hay Allah, biz de Papua-Yeni Gine'nin bir generali sanıyorduk...
Özel yataklı vagon... 8 Kasım- 11 Kasım, üç gece dört gün... Selanik'in yanısıra "gitmişken" Kavala da gezilecek... Otel fiyatı gecede adam başı 650 avro (otelde kalınacaksa tren niçin yataklı?)... Çok kazık, ama buna tren bileti de, kahvaltı ve yemekler de dahilmiş.

***
İmdi... Oraları görmeye, esas olarak da uzo içmeye gideceksiniz, buna da 10 Kasım'ı alet edeceksiniz, böylece Meltem Cumbul gibi Atatürkçü görüneceksiniz, anladık. (Göğsünüzü ve bacağınızı da açın, daha bir Atatürkçü saysınlar.)

Bazı tavsiyelerim olacak naçizane.
"Atatürk'ün evine" gittiğinizde sizi bekleyen büyük bir hayal kırıklığı olacaktır.
Yüz elli yıl önce geniş bir cadde sayılıyormuş, bugün trafiği tıkışık, gürültülü, sevimsiz bir sokaktır. Üstelik, bugün konsolosluğumuzdan geçerek girilse bile, asıl kapısının daha da dar ve yokuşlu yan sokakta olduğunu biliniz.

Engin Ardıç'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar