GÜNDEM

Engin Ardıç CHP'ye kızdı: 'Utanmıyorsanız Ömer Halisdemir'i de yargılatın'

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, AYM'nin 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnenlerle ilgili verdiği karara karşı çıkan CHP'ye sert tepki gösterdi.

Engin Ardıç CHP'ye kızdı: 'Utanmıyorsanız Ömer Halisdemir'i de yargılatın'

CHP'nin AYM'nin verdiği karara karşı çıkmasının yankıları sürüyor. AYM'nin 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnenlerin sorumlu veya suçlu olmayacağına ilişkin verdiği karara CHP'den itiraz gelmişti. 

Bunun üzerine yazan Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, 'Utanmanız yoksa Ömer Halisdemir'i de yargılatın' diyerek tepki gösterdi. 

İşte Ardıç'ın sert sözleri:

Bir kararname çıkarılmış: "15 Temmuz darbe girişimine karşı koyan sivillerin bu eylemleri nedeniyle sorumlulukları yoktur"... CHP bunu beğenmemiş. Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş, kararnamenin iptalini istemiş. Anayasa Mahkemesi de bu çirkin talebi reddetmiş. CHP gerçi iptal istemine "af niteliği taşıyor, dolayısıyla TBMM'den üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuyla çıkması gerekir" şeklinde bir kılıf uyduruyor ama asıl derdi bu kararnameyi Meclis'e getirmek ve çıkmamasını sağlamak... Anayasa Mahkemesi de "hayır, bu bir af değildir, çünkü ortada suç yoktur" diyor. Demek ki darbeye direnmek, AYM'ye göre suç değil, CHP'ye göre suç. Punduna getirebilse, darbeye direnenlerden hayatta olanları içeri attıracak neredeyse. İnsanda biraz utanma olur.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar