MEDYA KÖŞESİ

En sıradışı yorum Nihal Bengisu Karaca'dan geldi! Ufukta CHP ile ittifak mı var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla yaptığı toplantı medya dünyasının gündemindeydi. Toplantıya en sıradışı yorum ise Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'dan geldi.

En sıradışı yorum Nihal Bengisu Karaca'dan geldi! Ufukta CHP ile ittifak mı var?

Bu toplantı her ne kadar İmamoğlu'nun sandalyesinin kırılmasıyla gündeme gelse de aslında toplantı atmosferi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajları ve CHP'li başkanların memnuniyeti düşünüldüğünde farklı anlamlar da içeriyordu. 

İşte tüm bu okumaları yapan bugün Habertürk'ten Nihal Bengisu Karaca oldu. 

Çarpıcı ve "sıradışı" diye yorumladığımız analizlerini sizlerle paylaşmadan önce şunu söyleyelim ki şayet işler Nihal Bengisu Karaca'nın okuduğu gibi ilerlerse ortalık fena karışacak. 

İŞTE NİHAL BENGİSU KARACA'NIN YAZISINDAN ÇARPICI BÖLÜMLER

AK Parti’den kopan iki eğilim var ve ikisi de yüksek ihtimalle ayrı ayrı partiler kuracaklar. Neden ayrı hareket ettikleri hala mantıklı bir bağlama oturtulmuş değil, zira her ikisi de aslında Türkiye’nin ‘normalleşmesi’ gerektiği vurgusunu yaparak devletin başının yürütmenin başıyla aynı kişi olması sonucunu doğuran yeni sistemin birleştirmediğinden bilakis bölüp ayrıştırdığından bahsedecekler.

Herkesin temsil edilebildiği, temsil edildiğini hissettiği bir katılımcı demokrasi anlayışını salık verecekler. Üstelik bunu ayrı iki parti halinde yaptıkları için etkileri de güçleri de sınırlı olacak.

Oysa Erdoğan zor hatta imkansız gibi gelse de, CHP’yi en azından yerel yönetimler düzeyinde sisteme entegre ettiği anda yeni oluşumların eleştirdiği/eleştireceği sorunlu ve sakıncalı durum berhava olmasa da yumuşamış olacak. Yeni oluşumların vadedeceği normalleşme de kısmen gerçekleşmiş olacak. Kısaca Erdoğan’ın yeni oluşumların önünü MHP ile yürüyerek değil, CHP’ye yaklaşarak kesebileceğini düşündüğü görülüyor.

Tam da bu nedenle toplantıyı takip eden saatlerde Cumhur İttfakı’nın diğer üyesi MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli bir açıklama yapıyor ve CHP’ye yüklenerek ‘unutmadık unutmayacağız’ mealinde ifadeler kullanıyor. Şu satırlar tesadüf değil: “CHP'nin, bölücülüğün ve yıkım faillerinin sofrasına oturup zehir aşına kaşık sallaması, HDP'ye siyasi borcunu taksit taksit ödeme gayesi utançla bezenmiş alçalma halidir. Anaların yürek sızısıyla şehit cenazelerinden yükselen hıçkırıkların birbirine karışmasına ilgisiz ve duyarsız kalan CHP'sinden İP'ne, sanatçısından sözde aydınına kadar herkes dökülen kanlardan birinci derecede sorumludur.”

Daha seçime çok uzun bir zaman var. Ama görünen o ki herkesin en az bir kere “Diego dur Allah’ını seversen ortalık zaten karışık” cümlesini kurmak zorunda kalacağı günler çok uzakta olmayabilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar