GÜNDEM

Emre Kongar'dan Afrin gafı

Prof. Dr. Emre Kongar, Afrin'in Kuzey Irak'ta olduğunu söyleyerek gaf yaptı.

Emre Kongar'dan Afrin gafı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bölgesinde yürüttüğü Pençe-Kaplan operasyonunda 17 Eylül günü iki asker şehit oldu.

TSK'dan 18 Eylül günü yapılan açıklamada "Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde bir üs bölgemize 17 Eylül 2020 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ile yapılan taciz atışı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

EMRE KONGAR'DAN AFRİN GAFI

TELE 1'de yayınlanan 18 Dakika programında Merdan Yanardağ'ın konuğu olan Prof. Dr. Emre Kongar, program sırasında gün içinde iki askerin Afrin'de şehit olduğunu söyledi. Kongar "Bugün bizim çok yüreğimizi yaralayan muhtemelen sizin duymadığınız, dikkat etmediğiniz iki tan eşehit haberimiz var Afrin'den" ifadelerini kullanarak verdiği haberde kendinden emin bir şekilde "Afrin'in nedere olduğunu biliyor musunuz? Bilmenyenler için söyleyeyim, Afrin Kuzey Irak'ta" dedi. Oysa Afrin Suriye'nin bir ilçesiyken, şehit olan iki asker Afrin'de değil Irak'ın Kuzey Irak bölgesinde yürütülen Pençe-Kaplan operasyonu kapsamında 18 Eylül günü değil, bir gün önce şehit olmuştu. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar