SEYİR KULESİ

Empire’a göre 2020’nin en iyi 20 filmi

İngiltere’nin en çok satan köklü film dergisi olan Empire, 2020 yılı içerisinde İngiltere’de vizyona giren yapımları baz alarak yılın en iyilerini listeledi.

Empire’a göre 2020’nin en iyi 20 filmi

Film Loverss'ta yer alan habere göre Christopher Nolan imzalı Tenet‘in yer almasıyla dikkatleri üzerine çeken listede Sam Mendes’in I. Dünya Savaşı’nda geçen son filmi 1917 ve Taika Waititi’nin yazıp yönettiği, genel anlamda olumlu yorumlar alan, ancak seveni olduğu kadar sevmeyeniyle de bu yılın çok konuşulan filmleri arasında yer alan Jojo Rabbit gibi ödül sezonunda çok konuşulan filmler yer alıyor.

En İyi Film Oscarı’nı kazanarak İngilizce olmayan filmler için bir ilk olma özelliği taşıyan, Bong Joon-ho’nun yönetmenliğini üstlendiği Parasite'ın ilk sıraya yerleştiği listede, Charlie Kaufman’ın Iain Reid’ın aynı isimli romanından uyarladığı, hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin gönlünü fetheden I’m Thinking of Ending Things, Robert Eggers’ın, 1920’li ve 1940’lı yılların ekipmanlarını kullanarak 35 mm kamerayla siyah beyaz olarak çektiği ve ufak bir adada birlikte çalışmaya başlayan iki deniz feneri bekçisinin hikâyesini derinlemesine incelediği The Lighthouse, dünya prömiyerini yaptığı 44. Toronto Film Festivali’nde olumlu yorumlar alan, A24’un dağıtımcılığını üstlendiği korku filmi Saint Maud, Heaven Knows What ve Good Time filmleriyle büyük çıkış yakalayan Safdie Kardeşler’in Adam Sandler’lı son filmi Uncut Gems, David Fincher’ın Citizen Kane’in senaristlerinden Herman Mankiewicz’in hayatını anlatan yeni film Mank, 18. yüzyılda geçen bir aşk hikâyesini ve karakterler arasındaki ilişkiyi günümüz izleyicisine abartıya kaçmadan, doğal bir şekilde izleyiciye aktaran Céline Sciamma’nın imzasını taşıyan Portrait Of A Lady On Fire gibi ilgi çekici yapımlar da bulunuyor.

Empire’a Göre 2020’nin En İyi 20 Filmi

20. Host – Rob Savage
19. Da 5 Bloods – Spike Lee
18. Onward – Dan Scanlon
17. Tenet – Christopher Nolan
16. A Beautiful Day In The Neighbourhood – Marielle Heller
15. I’m Thinking of Ending Things – Charlie Kaufman
14. Hamilton – Thomas Kail
13. 1917 – Sam Mendes
12. Queen & Slim – Melina Matsoukas
11. Mangrove – Steve McQueen
10. Jojo Rabbit – Taika Waititi
9. Mank – David Fincher
8. The Lighthouse – Robert Eggers
7. Lovers Rock – Steve McQueen
6. The Invisible Man – Leigh Whannell
5. Saint Maud – Rose Glass
4. Rocks – Sarah Gavron
3. Uncut Gems – Safdie Kardeşler
2. Portrait Of A Lady On Fire – Céline Sciamma
1. Parasite – Bong Joon-ho

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar