RÖPORTAJ

Emin Pazarcı, Numan Kurtulmuş ile sohbetini aktardı: Çetin ve hassas günlerden geçiyoruz

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile yaptığı sohbetten bazı kesitleri köşesinde aktardı. Kurtulmuş, "çetin ve hassas günlerden geçiyoruz" diyerek tam bağımsız Türkiye yolunda büyük adımlar atıldığının altını çizdi.

Emin Pazarcı, Numan Kurtulmuş ile sohbetini aktardı: Çetin ve hassas günlerden geçiyoruz

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı ile yaptığı sohbette "Türkiye'nin tam bağımsız bir ülke olma yolunda önemli adımlar attığını ve hassas dönemlere girdiğini" belirtti. 

Emin Pazarcı, Kurtulmuş'un sözlerinin 70'li yılları hatırlattığını aktardı ve köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Çok çetin bir döneme girdiğimizi biliyoruz. Türkiye oldukça hassas bir noktada. Geri dönülmez istikamette yolumuza devam ediyoruz…”

Bu sözler, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a ait. Dün, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin organize ettiği “Anadolu Sohbetleri” çerçevesinde birlikteydik. Önce bir ufuk turu yaptı. Ülkenin önemli meselelerine değindi. Ardından da sorularımızı cevaplandırdı.

Kurtulmuş, çok çetin meydan okumalarla karşı karşıya olduğumuz bir döneme girildiğini hatırlattı. Önemli bir noktanın altını kalın çizgilerle çizdi:

“Biz her türlü meydan okumaya hazırız. Türkiye, artık bir istikamete girmiştir. Tam bağımsız bir ülke olma yolunda hedefe doğru yürümeye devam ediyor.”

1960’lı, 1970’li yıllara götürdü bu sözler beni. O yıllarda geniş kitleler sokaklara dökülüp, bu özlemi haykırıyorlardı. Sol gruplar “Bağımsız Türkiye” sloganları atıyordu. Ülkücüler, “Ne Amerika, ne Rusya, ne Çin; her şey Türkiye için” diye bağırıyorlardı. Kendilerini “İslamcı” olarak adlandıranlar da Hıristiyan dünyanın emperyalist boyunduruğundan kurtulmamızı istiyorlardı.

İşte o yüzden Kurtulmuş’un bu sözleri çok önemli. Onlarca yıl öncesinin özlemleri karşılanıyor bugün. Herkesin, her kesimin bu gerçeği görmesi ve üzerinde iyi düşünmesi lazım!

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar