MEDYA KÖŞESİ

Emin Pazarcı, medya hukuku düzenlemesinin müjdesini verdi!

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un daveti ile medya hukuku ile ilgili yapılacak çalışmanın detaylarını konuştuğu ziyareti anlattı. Yapılan çalışmalara göre, kapsamlı bir medya hukuku düzenlemesi yolda.

Emin Pazarcı, medya hukuku düzenlemesinin müjdesini verdi!

Sosyal medyanın giderek etkisini artırması ile beraber medya hukuku ile ilgili düzenleme yapmanın zarureti bir kez daha kendisini göstermiş olmalı ki Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, harekete geçti.

Akşam yazarı Emin Pazarcı'nın açıkladığı bilgilere göre, hukuk politikaları kapsamında kapsamlı bir medya hukuku çalışması başlatıldı. 

İşte Emin Pazarcı'nın yazısı:

Hukuk ve Sistem Reformu, Hak ve Özgürlükler Hukuku, Çalışma İlkeleri, Ceza Hukuku, Avukatlık Hukuku, Tahkim Hukuku ve Kişisel Veriler Hukuku alanlarında faaliyetler yürütüyor.

Sekizinci çalışma alanı olarak, bunlara bir de Medya Hukuku eklendi. Bu çerçevede bir çalışma grubu oluşturuldu.

Çünkü, mevcut düzenlemeler medyanın ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Dün de öyleydi, bugün de! Üstüne üstlük, alan genişledi. Sosyal medya palazlandı ve dört bir yanı sardı. Bunlara ayrıca “bireysel medya” denilen bir kavram da eklendi.

O yüzden yeni düzenleme ve tanımlamalara ihtiyaç var!

***

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, bizleri de davet etti. Dün Çankaya Köşkü’nde kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi.

Düşüncelerimiz, tespitlerimiz ve tavsiyelerimiz soruldu, anlattık…

Böylece, ilk adım atıldı. Medya Hukuku çalışması başlatıldı. Önümüzdeki günlerde tekrar buluşacağız. Medya alanındaki diğer aktörlerle de bir araya gelinecek. Türkiye’de “2020 medyası nasıl düzenlenmeli?” sorusuna cevap aranacak.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar