GÜNDEM

Emin Pazarcı, harekat sürecini böyle yorumladı: Erdoğan, Trump'ı yoğurup Putin ile aynı noktaya getirdi!

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, terörle mücadelede Türkiye'nin yıllar süren çabalarının sonucunu Barış Pınarı Harekatı ile aldığını ifade etti ve ABD ile Rusya arasında yürütülen diplomasiye dikkat çekti.

Emin Pazarcı, harekat sürecini böyle yorumladı: Erdoğan, Trump'ı yoğurup Putin ile aynı noktaya getirdi!

Türkiye, Barış Pınarı Harekatı ile terörle mücadel konusunda önemli bir aşama kaydetmeyi başardı. Harekatın başarılı olmasından sonra masaya oturuldu ve diplomatik görüşmeler başladı. 

ABD'nin ikircikli tavrına karşı net bir duruş sergilenince terör konusunda belli bir noktaya gelindi ve Rusya ile görüşmeler başladı. 

Rusya'nın Türkiye'nin yanında yer alması ile terör örgütüne büyük bir diplomatik darbe vuruldu. 

İşte bu süreci kaleme alan Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, Cumhurbaşkanı ERdoğan'ın Trump'ı yoğurup belli bir kıvama getirdiğini ve Putin ile aynı noktada buluşturduğunu belirtti. Ve yaşanan süreci büyük bir diplomatik zafer olarak niteledi. 

İşte Emin Pazarcı'nın o yazısı:

İşte tam “Bitti, sonuca ulaşıyoruz” dedikleri bir ortamda bu gelişmeler yaşandı. Sahaya indik, gücümüzü ortaya koyduk; önce ABD’nin bu terör yapılanmasını yüz üstü bırakmasını sağladık. Sonra Ruslarla masaya oturup, “terörü birlikte süpürme kararı” aldık.

Nihayet ABD Başkanı Trump, bunlara “Sizi 400 yıl koruyacağımızı mı sanmıştınız?” diye sordu. Kremlin Sözcüsü Peskov da “Çekin gidin, yoksa Türk Ordusu sizi silindir gibi ezecek” uyarısını yaptı.

Dün onlara destek verip palazlandıranları işte bu noktaya getirdik. Suriye Rejimi de olan biteni sineye çekmek zorunda kaldı.

Nereden nereye!..

ABD, Rusya ve Suriye Rejimi’ne makas değiştirttik biz. Dün “olmaz, olamaz” denilenleri oldurttuk. Hayal gibi görünenleri gerçeğe dönüştürdük.

Tabii ki bitmedi, mücadele devam ediyor. Ancak, tarihi bir dönüm noktasıdır bugün yaşananlar!

***

Nasıl mı oldu?

Kolay olmadı, kendiliğinden gelmedi tabii ki. Yıllardır gergef gibi dokuna dokuna bu sonuca ulaşıldı. Kim ne derse desin, kim aksini iddia ederse etsin; her şey apaçık ortada: Erdoğan ve ekibinin yıllarca yaptığı titiz çalışma ve ortaya koyduğu vizyonun sonucudur bu büyük başarı.

Trump gibi elde avuçta duramayan dengesiz bir adamı alacaksınız, yoğuracaksınız. Belli bir kıvama getireceksiniz. Sonra da Putin gibi liderliğini ispat etmiş bir adamla aynı noktada buluşturacaksınız. Türkiye’nin menfaatlerini öne çıkaracaksınız.

Kolay iş mi bu?

O yüzden kimse bozgunculuk yapmasın. Sonuçta kazanan Türkiye’dir, Türk Milleti rahatlamıştır. Rehavete kapılmadan bu büyük başarının keyfini çıkaralım derim ben.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar