GÜNDEM

Emin Çölaşan'ın amacı ne? 1980 öncesini işaret etti

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, ülke 1980 öncesine dönmesin diyerek günümüzü o dönemlere benzetti.

Emin Çölaşan'ın amacı ne? 1980 öncesini işaret etti

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan Barolar tartışmasını farklı bir aşamaya taşıdı ve ülkenin durumunu 1980 öncesine benzetti. 

Çölaşan bu benzetme ile belki de içindeki 80 darbesi hasretini ele verdi. 

Sokak olayları, terör, anarşi ve kaos olmamasına rağmen o dönemlere benzetmesi de ayrı bir parantez.

Çölaşan'ın tüm yaşanan siyasi süreçleri özetlediği cümlesi ise ayrı garip: Her şey Metin Feyzioğlu’nu kurtarmak için... 

İşte o ifadeler:

Sevgili okurlarım, Metin Feyzioğlu'nun korumacısı olan iktidar çok büyük bir hata yapmak üzere… Baroları ve avukatları bölmek. Bu, çok tehlikeli bir oyundur ve sonunun nereye varacağını kestirmek öyle kolay bir iş değildir. 12 Eylül öncesi olayları biraz olsun anımsayalım. Toplum her açıdan ikiye bölünmüştü. Memurlar, işçiler, öğretmenler ve hatta polisler… Her kesimin ayrı dernekleri ayrı sendikaları vardı. Örneğin Pol-Der devrimci polislerin, Pol-Bir ülkücü polislerin sendikası idi. Töb-Der devrimci öğretmenleri temsil ederdi. Karşısında Ülkü-Bir gibi ülkücü öğretmen sendikaları vardı. 12 Eylül dönemi öncesinde Türkiye'de iki ana akım yer alıyordu: Devrimciler ve ülkücüler… Sonra 1980'de 12 Eylül askeri yönetimi geldi, bütün bu derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının üzerinden silindir gibi geçti, ezdi ve yok etti.

★★★

AKP iktidarı şimdi aynı tehlikeli süreci yeniden, hem de adliye çatısı altında hortlatmaya niyetleniyor. Yeni dandik barolar kurdurarak avukatları bölmek! Yasa teklifi şu anda hazırlanıyor, yakında Meclis'e sunulacak. Diyoruz ya… Amaç Metin'i kurtarmak!

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar