GÜNDEM

Emin Çölaşan: Muharrem İnce Truva atı görevi gördü

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Muharrem İnce'nin geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısının tüm kanallarda canlı yayınlanmasını eleştirerek "Sanki Recep Bey konuşuyordu!" dedi ve İnce'ye "Truva atı" benzetmesi yaptı

Emin Çölaşan: Muharrem İnce Truva atı görevi gördü

Toplantının tüm kanallarda canlı yayınlanmasına ilişkin "Nedeni belli… Muharrem İnce CHP içinde mücadeleye girecek, partisini yıpratacak, bazı bildiklerini açıklayıp zor duruma düşürecekti" diyen Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Muharrem İnce'ye "Onların elindeki en önemli koz..." ve "Truva atı" Sivas'ta başlatacağı harekete de "saman alevi" benzetmesi yaptı.

TRUVA ATI BENZETMESİ

"...Başka bir deyişle CHP'nin içine sürülmüş olan Truva atı görevini üstlenecek ve iktidar, AKP-MHP ortaklığı bu işten kârlı çıkacaktı. İşte o yüzden bütün yandaşlar canlı yayına geçmişti! Muharrem Bey artık onların elindeki en önemli kozlardan biri olmuştu… Ondan medet umuyorlardı… Ve aynı süreci bundan sonra da devam ettirecekleri kesin. Umarım ki Muharrem Bey yandaşların bu planını bundan sonraki söz ve davranışlarıyla boşa çıkarmayı bilir. Aksi takdirde bugünkü iktidara çalışmış olur."

ZAMANSIZ ve GEREKSİZ ÇIKIŞTI, KÜRTLERE AYRIMCILIK YAPTI

İnce'nin çıkışını "zamansız ve gereksiz" olarak tanımlayan Çölaşan, toplantı sırasında sarf ettiği “2019 belediye seçimlerini CHP'ye kazandıran Kürtler oldu. Bazı illerde (HDP'yi kastederek) aday göstermediler ve CHP o sayede kazandı! Ama CHP onlara bir teşekkür bile etmedi!..” sözleriyle İnce'nin Kürt vatandaşlara ayrımcılık yaptığını söyledi: "İnsaf beyefendi insaf! Bu sözleriyle her şeyden önce, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında inanılmaz bir ayrımcılık yaptığının acaba farkında mı? Kürtler bu ülkeye uzaydan paraşütle mi indi?"

SİVAS'TA BİR SAMAN ALEVİ

İnce'nin çıkışının gereksiz olduğu kadar etkisiz de olduğunu söyleyen Çölaşan, Sivas'ta başlayacak harekete "saman alevi" tanımlaması yaptı: "Ve sonuçta, birkaç gün sonra unutulup gidecek. Sonra ne zaman yine anımsanacak?.. 4 Eylül'de Sivas'ta bir saman alevi daha izleyeceğiz, sonra o da unutulup gidecek."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum