GÜNDEM

Emekliye Bir Müjde Daha! İntibak Düzenlemesi ile 1500 TL Ek Ödeme Verilecek

Milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde geldi.

Emekliye Bir Müjde Daha! İntibak Düzenlemesi ile 1500 TL Ek Ödeme Verilecek

Yeni yılla birlikte SSK, Bağkur ve memur emeklilerine 1.500 TL ek ödemenin yolu açıldı. İntibak düzenlemesi hayata geçirilirse emekliler 1.500 TL ek ödeme ile zamlı maaşlara kavuşacak. Türkiye Emekliler Derneği'nden emekli intibak düzenlemesi ile ilgili açıklama geldi. Detaylar haberimizde sizlerle...

Uzun süredir gündemde olan emekliye intibak düzenlemesi ile ilgili flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Eğer söz konusu intibak düzenlemesi yasalaşır ve hayata geçerse 2000 yılı ve sonrasında emekli olan milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklisi bu ödemeden yararlanabilecek! Emekli maaşları en düşük 1.500 TL tutarında zamlanacak.

Emekliler yeni yılla birlikte zamlı maaş tutarlarını beklerken bir yandan da EYT heyecanı yaşanıyor. Herkes TBMM Gündemine giren EYT yasa teklifini konuşurken öte yandan emekli intibak düzenlemesi ile ilgili beklentiler de artarak devam ediyor. 2023 yılı emekli zammı müjdesi ile ilgili konuşan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, "Kamuoyunun merakla beklediği EYT düzenlemesinin, 2000 yılından sonra emekli olanların gelirlerini artıracak bir intibak düzenlemesiyle taçlandırılmasını istiyoruz" dedi.

Emekliye 1500 TL Ek Zam Müjdesi

Söz konusu intibak düzenlemesinin hayata geçirilmesi ve yasallaştırılması ile birlikte emekliler bir zam müjdesi daha yaşayacak. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar, intibak düzenlemesi ile bilrikte 1.500 TL nakit zam müjdesine kavuşmuş olacak. İntibak düzenlemesi yıllar önce Anayasa Mahkemesi gündemine de girmiş ve konuyla ilgili Yüksek Mahkeme bu konuda nihai kararın TBMM'de olduğuna yönelik karar vermişti. Şimdi özellikle EYT konusundaki yasal düzenlemenin kısa sürede sonuçlandırılarak yasalaşması beklenirken bir yandan da intibak düzenlemesi ile ilgili beklentiler artmış durumda.

İntibak düzenlemesi ile birlikte, SGK SSK, Bağkur ve Memur emeklilerinin tamamı en düşük 1.500 TL zam almış olacak ve maaşlar da yeniden revize edilecek.

Emekli Maaşlarına İntibak Ayarı

2000 yılından sonra emekli olan SSK, Bağkur ve Memur emeklileri söz konusu intibak düzenlemesi ile yapılacak yeni ayarlamadan nasibini alacak. Maaşlar revize edilecek ve tüm emekliler (şartları taşıyan) 1.500 TL'ye kadar maaş zammı alabilecek.

ÇOK OKUNANLAR