GÜNDEM

Emeklinin Temmuz'da Alacağı İkinci Zam da Belli Oldu mu? Emekli Maaşında Rekor Artış Bekleniyor!

TÜİK Mart ayı enflasyon verilerinden sonra emekliye yapılacak Temmuz ayı zammına dair paylaşımlar geliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı, konuyla ilgili önemli bir tahminde bulundu. Emekliler ikinci ara zam olarak ne kadar maaş alacak? İşte SGK emeklilerini bekleyen detaylar...

Emeklinin Temmuz'da Alacağı İkinci Zam da Belli Oldu mu? Emekli Maaşında Rekor Artış Bekleniyor!

Emeklilere son olarak en düşük emekli maaş artırımı yapılmıştı. 5500 TL olan en düşük maaş 7500 TL'ye çıktı. Bu maaş aralığında olanlar ise zamdan etkilendi. Şimdi ise Temmuz ayında yapılması beklenen ikinci ara zam için harekete geçildi. TÜİK verileri dikkate alındığında Sosyal Güvenlik Uzmanları bu konuda hesaplama yaparak ortalama yüzde kaçlık zam yapılacağı konusunda paylaşımlarını gerçekleştiriyor.

Emeklilere Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

Emekliye yapılacak zammın oranı %25 olarak tahmin edildi. Temmuz ayındaki zam için şimdilik tahminler bu şekilde. Mart ayına kadar paylaşılan TÜİK enflasyon verileri dikkate alındığında zam oranı için böyle bir tahminde bulunuldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklaması ile detaylar ortaya çıktı.

Emekli Maaşı %25,06 Artar mı?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un sosyal medya paylaşımı, takipçilerinin de dikkatini çekti. Emekliye yapılacak zamma ilişkin %25,06'lık tahminde bulunmasıyla birlikte, işte aşağıda yapmış olduğu açıklamanın detayı:
"Mart ayı TÜİK enflasyonu %2.29, ENAG enflasyonu ise %5.08, TÜİK verilerine göre memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Temmuz 2023’de % 25.06 zam(enflasyon farkı) verilecek…ENAG’a göre ise %46.18 zam verilmesi gerekir! (3 aylık verilere göre 6 aylık ortalamayı hesapladım)"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar