GÜNDEM

Emeklilere İkramiye Müjdesi Sonunda Verildi! Milyonlarca Emekli 2023 Yılında Zamlı Bayram İkramiyesi Alacak!

AK Parti Grup Başkanvekili'nin son dakika açıklamasıyla emeklilere kaç TL bayram ikramiyesi verileceği belli oldu. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye rekor oranda ikramiye zammı yapıldı. İşte detaylar...

Emeklilere İkramiye Müjdesi Sonunda Verildi! Milyonlarca Emekli 2023 Yılında Zamlı Bayram İkramiyesi Alacak!

İkramiye konusunda büyük bir beklenti söz konusuydu. Emeklilere kaç TL'lik ödeme yapılacağı sorulmaktaydı. Seçim öncesi hükümetin alım gücünü artırma yönündeki gayreti takdir edilse de emekli ikramiyelerinde nasıl bir adım atılacağı sonunda ortaya çıktı. Ramazan Bayramı'nda emeklilere ne kadar ödeme yapılacak?

Bayram İkramiyesi Kaç TL Oldu?

Emekli bayram ikramiyesi hem Ramazan hem de Kurban Bayramı için 1100 TL idi. Yani toplamda 2200 TL ödeniyordu. Gelen zam haberiyle birlikte bayram başına ödenecek ikramiye 2000 TL'ye çıkarıldı. Bu da toplamda 4000 TL'ye tekabül eden bir para demek.

Mustafa Elitaş Zammı Duyurdu!

AK Parti Grup Başkanvekili olan Mustafa Elitaş, yapmış olduğu açıklamada bayram ikramiyesindeki artıştan söz etti: "Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. Bayram ikramiyeleriyle ilgili tasarrufu ifade ettik. Cumhurbaşkanımız kanun teklifine bayram ikramiyelerinin 2'şer bin lira olması müjdesini kamuoyu ile paylaşın diyerek ifade ettiler. Yani ramazan bayramı ile 2 bin lira, kurban bayramı için 2 bin lira ikramiye verilecek"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar