GÜNDEM

Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda Kaç TL İkramiye Alacak? 2023 Güncel Emekli İkramiyesi Zamlandı mı?

Emeklilerin yakından ilgilendiği ikramiye ödemesine dair 2023 zammı açıklandı mı? Nisan ayından itibaren emekliler kaç TL maaş alacak? Emekli Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi %30 zamlanacak mı? Güncel emekli ikramiye ödeme miktarı...

Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda Kaç TL İkramiye Alacak? 2023 Güncel Emekli İkramiyesi Zamlandı mı?

Emeklilere her sene verilmekte olan bayram ikramiyelerine ilişkin zam gelişmesi yaşandı mı? Milyonlarca emeklinin yakından takip etmekte olduğu emekli ikramiye zam detayına ilişkin merak edilenler ve dahası yanıt buluyor. Öyle ki 2022 yılında emeklilere 2200 TL ikramiye ödemesinde bulunuldu. Her bayram 1100 TL olmak üzere toplamda 2200 TL ödenmişti. Bu sene emekli maaşlarına zam yapıldı. Bu durumun emekli ikramiyelerini de etkileyip etkilemeyeceği sorulmakta.

2023 Emekli Bayramı İkramiyesi Kaç TL?

Emekli bayramı ücretine henüz bir zam gelmiş değil. Dolayısıyla güncel olarak 2200 TL diyebiliriz. Ancak Ramazan Bayramı'ndan hemen önce bir zam gelmesi durumunda emekli ikramiyesi de otomatik olarak artacaktır. Emekli maaşına gelen %30'luk zamla beraber aynı oranda artış yaşanırsa, ikramiye ortalama 1430 TL'ye yükselecektir. İki bayram ile birlikte 2860 TL ödeme yapılacak.

Bakanlıktan Açıklama Bekleniyor

Söz konusu bayram ikramiye zammına ilişkin bakanlıktan açıklama beklenmekte. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın konuyla ilgili ifadesi de büyük öneme sahip. Nisan ayından itibaren bu konunun daha fazla gündemde olacağı konuşuluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar