GÜNDEM

Emekli Ve Memur Maaşlarına Zamlar Yapılıyor! Emekli Ve Memurların yeni Maaşları Ne Kadar?

Emekli ve memurlara 2.023 yılına girmemiz ile birlikte maaşlarını belli oranda zamlar yapılmıştı.

Emekli Ve Memur Maaşlarına Zamlar Yapılıyor! Emekli Ve Memurların yeni Maaşları Ne Kadar?

Bu zamlar ile birlikte emekli memur maaşları geçtiğimiz aylarda belirlenmişti. Ocak ve Şubat ayında açıklanan enflasyon oranı ile birlikte emekli ve memurlar maaşlarında yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Bu olası zam durumunun Temmuz ayı itibariyle maaşlara yansıyacağı tahmin ediliyor. Emekliler ve memurlar için 2.023 yılı zam oranı maaşlara % 30 miktarında yapılmıştı. Şimdi ise açıklanan enflasyon oranının doğrultusunda emekliler ve memurlar yeni zam oranının ne kadar olduğunu ve bu zammın yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.


Bu yapılması beklenen zam oranını düşünerek ekonomistler şimdiden memur, emekli bu emeklilerin SK üzerinden olan ve bağ kur üzerinden emekli olanlara da düşünülerek yeni maaşların ne kadar olacağını tahmin etmeye çalışıyorlar. 2.023 yılı itibariyle memurlara yapılan zam oranı %30 olup emekliye yapılan zam oranını ise %25 şeklinde bir artış yapılmıştı. Ayların açıklanan enflasyon oranına bakılarak şimdi ise Temmuz ayında yeni bir zam bekleniyor. Bu zam yapıldığı takdirde maaşların nasıl bir etki yapılacağı ve bu maaşların ne kadar artacağı ekonomistler tarafından araştırılıyor. Zam yapıldığı durumda emekli ve memur çalışanların maaşları Yeniden hesaplanıyor. 2.023 yılına girmemiz ile birlikte yapılan zam oranında en düşük memur maaşının 11.848 TL’ye yükseldi. Bu zam İle En düşük emekli maaşı Ise 5.500 TL oldu. Bir memur emeklinin ise alacağı emekli maaşı 7.901 TL oldu.

Yapılacak Zam İle Birlikte Maaşlar Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı ve Memur Maaşı Ne Kadar?

Yeni yıla girmemiz ile birlikte emekli ve memur maaşlarına zamlar yapılmıştı. Yapılan zamlar ile birlikte en düşük memur maaşının 11.848 TL, en düşük emekli maaşının 5.500 TL ve en düşük memur emeklisinin maaşının da 7.901 TL olarak vatandaşlara ödeneceği duyurulmuştu. Bu şekilde memurlara yeni yıl içerisinde maaşların %30 emeklileri ise yeni yıl zam artışı %25 şeklinde yansımıştı. Şimdi ise açıklanan enflasyon oranına bakılarak Temmuz ayında da yeni bir zam bekleniyor. Bu yapılacak zam oranı hem emekliye hem de memura yeni umut oldu. Bu yapılacak zam ile birlikte memurlar ve emekliler yeni maaşlarını ne kadar olabileceğini ve bu zam oranının ne kadar olacağını araştırmaya başladı.

Emekli ve memur maaşları enflasyon oranına göre artmaktadır. Son aylarda açıklanan enflasyon oranına bakılarak maaşlarda önümüzdeki aylar içerisinde yeni zamlar yapılacağı bekleniyor. Enflasyon oranları geçtiğimiz aylara oranla git gide daha da artarak devam etmektedir. Buna bakılarak birçok kişi ve ekonomistler tarafından yeni memur maaşları e yeni emekli maaşları hesaplanmaya başlandı. Memurlar ve emekliler Temmuz ayında yapılacak zam oranına ek olarak enflasyondaki artışlar da göz önünde bulundurularak yeni bir zam oranı talep ediyor. Artan enflasyon oranının artış miktarına göre maaşlara da o artış kadar ekleme yapılması bekleniyor.

Yeni Zamlı Emekli Ve Memur Maaşı Hesaplandı Mı?

Enflasyon oranının git gide artmasıyla birlikte memur ve emekli maaşını yapılacak zam oranının ne kadar olduğunu ve o zam oranının eklenmesiyle yeni memur ve emekli maaşının ne kadar olacağı hesaplanmaktadır. Bu hesaplamalara göre enflasyona göre artış yapılırsa en düşük emekli maaşının 5.819 TL’ye en düşük memur maaşının ise 12.759 TL’ye yükseleceği belirtiliyor. Bu artışın Temmuz ayı itibariyle maaşlar yapılacağı bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar