GÜNDEM

Emekli İkramiyeleri İçin Geri Sayım Başladı! 1100 TL Olan İkramiye 2023 Yılında Kaç TL Arttı?

Emekli maaşı ikramiyelerinde yeni döneme az kaldı. Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin hesabına kaç TL yatırılacak? 2023 yılı emekli ikramiyesi 1100 TL'den 2200 TL'ye çıkacak mı? Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye toplam kaç TL ödenecek?

Emekli İkramiyeleri İçin Geri Sayım Başladı! 1100 TL Olan İkramiye 2023 Yılında Kaç TL Arttı?

İkramiyelerde geri sayım başladı. Emekliler yakın zaman sonra Ramazan Bayramı için ikramiye ödemesi alacak. Öte yandan bu ödemelerle birlikte çeşitli detaylar da ortaya çıktı. Geçtiğimiz sene 1100 TL olarak yapılan ikramiye ödemeleri bu sene yüzde kaç oranında zamlanacak?

Emekli Maaşı %30 Artmıştı

Emekli maaşına yapılan 2023 zammı %30 olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz sene iki defa zamlanan emekli maaşına rağmen ikramiyeye zam yapılmamıştı. Öte yandan bu sene itibarıyla seçim öncesi emekli maaşlarının yanı sıra ikramiyelere de yüksek oranda zam gelebileceği yönünde iddialar dolaşıyor.

Emekli İkramiyesi 2200 TL Olur mu?

Emekli ikramiyesinin 1100 TL'den 2200 TL'ye çıkarılabileceği yönünde iddialar mevcut. Geçtiğimiz yıl zam yapılmadığı da düşünülür ise bu sene zam beklentisinin olduğunu belirtelim. Ramazan ve Kurban Bayramı için birer emekli ikramiyesi hesaplara yatacak. Eğer zam yapılır ve bayramda 2200 TL ikramiye verilirse, toplamda 4400 TL'lik emekli ikramiyesi hesaplara aktarılacak. Ancak bir zam olmaması durumunda ise 2200 TL'lik toplam ikramiyenin verilmesi bekleniyor.

Emekliler İkramiyeye Zam İstiyor

Emekli ikramiyeleri geçtiğimiz yıllarda beklentilerin de altında zamlandı. Çoğu senede ise hiç zam yapılmadı. Seçim öncesi hükümetin emeklilere EYT müjdesinin yanı sıra bir de ikramiye zam müjdesi verebileceği konuşuluyor. Konuyla ilgili hükümet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl bir açıklama yapacağı en kısa sürede ortaya çıkacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar