GÜNDEM

"Elim gitmedi beni affedin" diyen Abdülkadir Selvi depremi yazdı

Bugün siyaset yazmaya elinin gitmediğini söyleyen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Elazığ ve Malatya'yı vuran depremin bedelinin ağır olduğunu ve bize millet olduğumuzu bir kez daha hatırlattığını söyledi.

"Elim gitmedi beni affedin" diyen Abdülkadir Selvi depremi yazdı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugün Elazığ depremi sonrası yaşananları birkez daha özet geçti.  Deprem sonrası bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyleyen Abdülkadir Selvi  'görevimiz bitmedi' diyerek mühim bir konuyu da hatırlattı:

Şimdi Elazığ ve Malatya’daki yıkılan yerleri yeniden inşa ve deprem gerçeğine göre binaları güçlendirme zamanı.

Siyaset yazamadım

SİYASİ kulisleri yazıyorum. Ama söz konusu Elazığ ve Malatya’yı vuran deprem olunca, siyaset yazmaya elim gitmedi. Bugün için beni affedin çünkü dokunamadım bilgisayarın klavyesine.
- 6.8 şiddetindeki depremin bedeli ağır oldu ama bize millet olduğumuzu bir kez daha hatırlattı.

 Deprem değil, binalar öldürür gerçeğini bir kez daha yaşadık. Aynı şiddetle sarsılan binalardan biri ayakta kalıyor, hemen yanındaki yıkılıyorsa deprem değil, bina öldürüyor demektir.

- Günümüzün melekleri olarak tanımladığım yardım görevlileri fedakâr çalışmaları ile gururumuz oldular.

-Arama-kurtarma faaliyetlerinde organizasyon bozukluğu ve kargaşa yaşanmadı. İlk andan itibaren AFAD’ıyla, UMKE’siyle, Kızılay’ıyla, AKUT’uyla, gönüllü ekipleriyle arama-kurtarma faaliyeti için seferber olanlara şapka çıkarıyorum.

Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyeti büyük ölçüde tamamlandı. Ama bir dakika durun. Görevimiz bitmedi. Şimdi Elazığ ve Malatya’daki yıkılan yerleri yeniden inşa ve deprem gerçeğine göre binaları güçlendirme zamanı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar