GÜNDEM

Elif baskılı kupa köşe yazılarında

İzmir depreminin sembollerinden biri olan Elif bebeğin, kurtarma görevlisinin parmağını tuttuğu o an, bardakların üzerine basıldı ve o bardaklar satılmaya başlandı. Olay bugün bazı köşe yazılarına taşındı.

Elif baskılı kupa köşe yazılarında

İzmir depreminin enkazından umutların tükenmeye başladığı 65. saatte adeta bir mucize gibi kurtulan Elif bebeğin, kurtarıcısı olan ama kurtarma görevlisinin parmağını tuttuğu o fotoğraf depremin simge görüntülerinden biri oldu. Depremin üzerinden henüz 1 hafta geçmişke o fotoğraf bir bardağın üzerine basıldı ve baskılı bardaklar 50 TL'den satılmaya başlandı.

Baskılı bardak bugün iki köşe yazısına konu oldu. Hürriyet'ten Ahmet Hakan, bu durumu eleştirirken Milliyet'ten Özay Şendir "kötü değil" dedi. İşte detaylar:

- Hürriyet / Ahmet Hakan: Midem bulandı!

"Elif kızımız, itfaiyecimizin parmağını tutmuş ve o tutuş çok meşhur olmuştu ya... Bir bardağın üstüne bunun resmini çizmişler, 50 liradan satmaya başlamışlar. Yamyamlık bu değilse nedir acaba?"

- Milliyet / Özay Şendir: İzmir Belediyesine tavsiye

"Enkazın altından çıktığında kurtarıcısının parmağını bırakmayan Elif çizimli kupanın satışa sürülmesine çok kızdı herkes. Elif’in yaşadıkları, “En zor durumda bile ümidini kaybetme” fikrini taşıyor, ortak bir sevinci anlatıyor. O fikrin ve sevincin yayılması, kupa ve hediyelik eşyalara basılması kötü değil.
Kötü olan, bu işi akıl eden firmanın “Hepsini ben kazanayım” tavrı. Eğer “Aldığınız her kupadan şu kadar lira, Elif ve diğer depremzede çocuklar için harcanacak” deselerdi kriz çıkmazdı. Yine de bu krizi fırsata çevirmek mümkün.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geliri deprem yaralarının sarılmasında kullanılacak şekilde “bırakılmayan parmak”’lı hediyelik eşyalar yaptırmalı, internetten satışa sunmalı. Bu sayede hem “En zor durumda bile ümidini kaybetme” mesajı yayılmış olur hem de İzmir’e destek için hepimize bir fırsat daha yaratılmış olur."

NELER YAŞANDI?


İzmir depreminde 65 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in bir itfaiyecinin parmağını tuttuğu ve sembol haline gelen fotoğraf, yaşananların üzerinden henüz 1 hafta geçmişken Trendyol üzerinde yer alan Hediyehanem adlı bir satıcı tarafından bardaklara basılarak satışa çıktı. Sosyal medya üzerinden gelen yoğun tepkilerin ardından, sözkonusu ürünler satıştan çekildi ve Trendyol'dan açıklama geldi:

'DERHAL SATIŞTAN KALDIRDIK'

“Trendyol olarak sosyal medyada gündeme gelen "Umudunu Asla Kaybetme" ürününe ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek isteriz. Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.”

Tepki çeken ürünün satıcısı "Hediyehanem" ise Instagram hesabından şu paylaşımı yaptı:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar