GÜNDEM

Ekonominin kötü gidişatının nedeni medya mı? Canlı yayında medya tartışması

TV100'de Ahu Özyurt'un sunduğu ve gazeteciler Hadi Özışık, Metin Özkan, Gürkan Hacır ve Barış Yarkadaş'ın katıldığı sağlı sollu programında Berat Albayrak'ın istifası ve medyanın durumu konuşuldu.

Covid-19'a yakalanan Hadi Özışık ve Gürkan Hacır'ın iyileşmesinin ardından TV100'de yayınlanan Sağlı Sollu programı yeniden tam kadro olarak yayına başladı. 

Ahu Özyurt'un sunduğu programda Berat Albayrak'ın istifası ve medyanın durumu konuşuldu. 

Hastalık sürecini anlatan Hadi Özışık, ardından medya ile ilgili söz alarak "Medya açısından utanç gecesiydi" dedi. Gürkan Hacır ise Özışık'ın bu sözlerine "Bravo Hadi Özışık" şeklinde karşılık verdi. Bu diyaloğun ardından stüdyoda neşeli anlar yaşandı. 

"AJANSTAN HABERİN GELMESİNİ BEKLEMEMEK GEREKİR"

Ardından Özışık, o gece yaşananları yorumladı. Özışık, "O bilgi teyide muhtaç bir bilgiydi. Berat Albayrak'ın twitter hesabının kapalı olması ve instagramdaki Türkçesi bozuk metin hack olma ihtimali akıllara geldi. Aslında bir gazeteci için bir hesabın hacklenip hacklenmediğini öğrenmek uzun zaman almaz. Burada Anadolu Ajansı'ndan bekleyerek haber yapalım demek yanlış olur." dedi. 

Özışık sözlerine şöyle devam etti:

Berat Albayrak istifasında haklı ya da haksız olur bunu tartışırız. Ama bir ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı'nın instagramdan istifa etmesi ve resmi açıklama olmadan Anadolu Ajansı'nda haber yapılmasını uygun bulmamış Cumhurbaşkanlığı... Ama haberin yayınlanması için beklenmemeliydi."

YARKADAŞ'TAN SADIK ALBAYRAK AÇIKLAMASI

Barış Yarkadaş ise hakkında yapılan eleştiriler ile ilgili konuştu.

Yarkadaş, "Ben sadece Sadık Albayrak'ın istifa ettiği iddia edildi dedim ve sadece iddiayı ilettim. Bunun üzerine Sadık Albayrak, uzunca bir bağlılık mektubu yazdı."

Hadi Özışık ise Yarkadaş'a "Olayı başka yere çekmeyin. Sadık Albayrak mektup yazmıyor, senin iddian üzerine açıklama yapıyor" dedi.

Yarkadaş ayrıca ekonominin kötü gidişatının nedeninin "Tek sesli medya" olduğunu söyledi ve Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak'ın başında olduğu Sabah grubunu hedef aldı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar