GÜNDEM

Ekmek tartışması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Millet ne yesin?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hangi tür beslenmenin daha faydalı olduğu konusunda beslenme uzmanlarının medyada yaptığı çelişkili açıklamalara bir çözüm bulunması için talimat verdi.

Ekmek tartışması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Millet ne yesin?

Canan Karatay ve diğer beslenme uzmanları arasındaki "ekmek" polemiği CumhurbaşkanlığıSağlık ve Gıda Politikaları Kurulu'nda gündeme geldi.

Erdoğan kurul üyelerinden özellikle uyuşturucu ve internet bağımlılığıyla mücadele edilmesi konusunda çalışma yapılmasını istedi.

Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu ile toplantısında son günlerde tartışılan gıda israfının önlenmesi konusunda da çalışma yapılmasın isteyen Erdoğan, beslenmeyle ilgili medyada açıklamalar yapan uzmanlarla ilgili de eleştiride bulundu.

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIYOR

Erdoğan, son günlerde piyasada beslenmeyle ilgili topluma tavsiyelerde bulunan kişilerle ilgili de eleştiride bulunarak, “Biri çıkıyor ‘Ekmek yiyin’ diyor biri de ‘Yemeyin’ diyor. Biri ‘Yağı su gibi için’ diyor diğeri başka bir şey. Biri ‘Bal ye’ diyor ‘Biri, yeme zararlı’ diyor. Birçok alanda vatandaşın aklını karıştıran farklı açıklamalar var. Bu işi bir çözün. Millet tartışmalar arasında kalmasın. Vatandaş doğru bilgiyi alsın” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar