GÜNDEM

Efsane beş yıl sonra geri dönüyor! Abdülkadir Selvi müjdeyi böyle duyurdu

Uzun süredir “Ağrı Dağı tırmanışlara açılacak mı” diye soran dağcılara müjdeli haberi Abdülkadir Selvi verdi. Selvi, dağın eylül ayında hem turizme hem de tırmanışa açılacağını yazdı.

Efsane beş yıl sonra geri dönüyor! Abdülkadir Selvi müjdeyi böyle duyurdu

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi "Benden duyurması... Hadi dağcılar, Türkiye’nin en yüksek dağına tırmanmak için şimdiden hazırlıklara başlayın. Çünkü efsane geri dönüyor." dedi ve eylül ayında Ağrı'nın turizme ve tırmanışa açılacağını söyledi.

DAĞCILARA SEVİNDİRİCİ BİR HABERİM VAR

DAĞCILIK sporuna meraklı olanlar için sevinecekleri bir haber vereceğim. Çünkü dağcılar bir süredir “Ağrı Dağı tırmanışlara açılacak mı” diye soruyorlardı. Beş yıldır turizme kapalı olduğu için dağcılarımız Ağrı Dağı’na tırmanacakları günü iple çekiyorlardı. Evet, Ağrı Dağı tırmanışa açılıyor. Hem de eylül ayında. Sadece tırmanışa açılmayacak, turizme açılacak.

Müjdeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. Soylu, cumartesi günü Ağrı’daydı. Bölgeye yeni iş olanakları sağlayacak olan Ayakkabıcılar Sitesi’nin temel atma törenine katıldı. AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, kürsüden Süleyman Soylu’nun Ağrı Dağı’nın turizme açılmasına yönelik vaadini hatırlattı. “Sayın Bakan, ‘2020 yılında Ağrı Dağı’nda piknik yapacağız’ demiştiniz. ‘Ağrı Dağı’nı turizme açacağız’ demiştiniz” dedi. Soylu, sözlerini inkâr etmedi. “Ağrı Dağı’nda piknik yapacağız diye söz verdik. İnşallah eylül ayında Cudi’de, ardından da Ağrı Dağı’nda çok güzel piknik yapacağız” diye konuştu.

PKK’nın çözüm sürecini sabote etmesiyle birlikte Ağrı Dağı, 2015 tarihinden bu yana turizme kapatılmıştı. Cudi’nin, Ağrı Dağı’nın turizme açılması sadece terörle mücadelenin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli değil. Aynı zamanda buraların terörle değil, turizme anılması açısından da önemli.

Benden duyurması... Hadi dağcılar, Türkiye’nin en yüksek dağına tırmanmak için şimdiden hazırlıklara başlayın. Çünkü efsane geri dönüyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar