GÜNDEM

Düzenleme Meclis'ten Geçti: EYT'liler Sonunda Emekli Olabilecek! Emeklilik İçin Nereye Başvurmalısınız?

EYT'liler beklediği emeklilik hayaline çok yakında kavuşacak. EYT düzenlemesi Meclis'ten geçti ve artık emeklilik için dilekçe verilmeye başlanacak Peki ya emekli olmak için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor? SGK'dan "emekli olabilir" yazısı nasıl alınır? İşte EYT'de detaylar...

Düzenleme Meclis'ten Geçti: EYT'liler Sonunda Emekli Olabilecek! Emeklilik İçin Nereye Başvurmalısınız?

EYT'de emeklilik sürecinin nasıl ilerleyeceği merak ediliyor. Bu doğrultuda yapılan paylaşımlar ve çeşitli açıklamaların yanı sıra, gözler Meclis'teydi. Çünkü EYT düzenlemesi sonunda Meclis'ten geçti. Son dakika gelişmesiyle birlikte bizleri nelerin beklediğinden söz edelim.

Yaş Sınırı Ortadan Kalktı!

EYT düzenlemesinde yaş sınırı ortadan kalktı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Düzenlemede; yaş sınırı yer almıyor. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek. Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı geçerli olacak. Prim günü eksiği olanlar, doğum ve askerlik borçlanmasıyla tamamlayabilecek." dedi.

EYT'liler Nasıl Emekli Olacak?

Emeklilik başvurusu ve dilekçe işlemleri için nasıl bir yol izleneceği de merak ediliyor. Bununla ilgili de konuşan Zengin, "EYT ile ilgili kanun teklifi yasalaştıktan sonra Resmi Gazete'de yayınlanmasını bekleyeceğiz. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra sosyal güvenlik kurumlarından 'emekli olabilir' yazısını alacaklar. Ve bu yazıyla birlikte işverenlerine emeklilik dilekçesi verecekler." diyerek önemli bir ipucu verdi. Emeklilik dilekçesi verildikten sonraki süreç içerisinde milyonlarca EYT'linin emekli olması bekleniyor. İlk maaş ödemelerinin ise Nisan ayında hesaplara aktarılması beklenmekte. Bu doğrultuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklama yapması muhtemel.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar