GÜNDEM

Düşük Gelirliler İçin Destek Yağmuru! 18 Yaş Üstü Bu Ödemelerden Yararlanıyor!

Gelir durumu iyi olmayanlar başvuru için harekete geçti. Düşük gelirliyseniz aylık 1250 TL ödeme almanız mümkün. e-Devlet başvuruları açıldı. Bakanlığın verdiği Aile Destek Paketi'ne ilişkin detaylar aktarıldı. Bir yıl boyunca devlet desteği alabilirsiniz.

Düşük Gelirliler İçin Destek Yağmuru! 18 Yaş Üstü Bu Ödemelerden Yararlanıyor!

18 yaş üstünde olanlara sunulan destek ödemelerinden faydalanabilirsiniz. PTT üzerinden alınan bu ödemeler için belirli şartlar karşılanması isteniyor. Öte yandan düşük gelirlilere verilen destek paralarına ilişkin bazı detaylar aktarıldı. Güncel olarak kaç TL ödeme yapılacak? Geliriniz az ise ve geçinmekte zorlanıyorsanız Aile Destek Paketi'ne başvuru yapabilirsiniz.

12 Ay Boyunca Ödeme Yapılacak!

Aile Destek Paketi kapsamında 12 ay boyunca 1250 TL'lik ödeme yapılacağı belirtildi. Gelir durumunuza ve bazı kriterlere göre ödemelerde değişiklik olabiliyor. Öte yandan nasıl başvuru yapılacağına yönelik detaylar da aktarıldı.

e-Devlet'ten Destek Başvurusu Yapın

e-Devlet'e giriş yaparak Aile Destek Paketi için başvuru yapabilirsiniz. Öte yandan destek parası alabilmek adına hanede kişi başı gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Kimlerin ödeme alamayacağı da şartlar arasında yerini aldı.

Kimler Destek Parası Alamaz?

Aile Destek Paketi'nden yararlanamayacakların listesi aşağıda yer alıyor:
4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri
5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar
SGK’dan gelir ya da aylık alanlar
emekli maaşı alanlar
İŞKUR işsizlik ödeneği ya da İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği alan kişiler

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar