POLEMİK

Dursun Çiçek: Rasim Ozan Kütahyalı'nın arkasında Erdoğan olduktan sonra onu kim tutuklayabilir

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Ulusal Kanal ekranlarında 15 Temmuz öncesinde ordudaki FETÖ'cüleri işaret eden gazetecilerin Genelkurmay tarafından tutuklanmaya çalışıldığı iddiasına verdiği cevapla dikkat çekti. Çiçek, bu gazetecilerden Rasim Ozan Kütahyalı için "Arkasında Erdoğan olduktan sonra onu kim tutuklayabilir" ifadesini kullandı.

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, eski MHP Milletvekili Dr. Uygar Aktan ve Araştırmacı-Yazar Mustafa Albayrak Ulusal Kanal ekranlarında Seda Anık'ın sunumuyla yayınlanan Ulusal Özel programının dün akşamki konuklarıydı.

Siyasette ittifak arayışlarının konuşulduğu sırada Dursun Çiçek ve Mustafa Albayrak arasında darbeler, 15 Temmuz ve Genelkurmay'ın darbeye teşebbüs eden isimlere yönelik tutumuna ilişkin tartışma yaşandı.

MEHMET DİŞLİLER, MEHMET PARTİGÖÇ'LER... ARKADAŞLARINIZ DEĞİL Mİ?

Mustafa Albayrak, Dursun Çiçek'e; Mehmet Dişli, Mehmet Partigöç gibi isimleri işaret ederek "1986 Kuleli girişli, 1994 Harb Okulu çıkışlıları... Yani darbenin tuğgeneralleri! Bu darbeyi yapanlar onlarca tuğgeneraldir. Onlar, hepsi, sizin arkadaşlarınız değil mi?" diye sordu.

"95 YILINDA 3 İSMİ ATTIK, İBB'DE İŞE BAŞLADILAR"

Dursun Çiçek, buna karşılık "Sene 1995. Biz üç tane denizci kurmay binbaşı attık. On gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde daire başkanı oldular" cevabını verdi.

"ONLARI ATACAĞINIZA FETÖCÜLERİ ATSAYDINIZ"

Albayrak, bu ifadeye tepki göstererek, "Onlar samimi dindarlardı. Keşke onları atacağınıza FETÖ'cüleri atsaydınız" ifadesini kullandı.

Çiçek, "Ne dindarı canım! FETÖ'cüydü onlar!" dediğinde Mustafa Albayrak "Mehmet Partigöç'ü atsaydınız keşke" diyerek tepki gösterdi. Çiçek'in "Onu da atmaya kalktık" demesi üzerine Albayrak, Dursun Çiçek'in "Orduda FETÖ'cülerin oranı yüzde 10'u geçmez" dediğine ilişkin ifadeleri olduğunu hatırlattı:

Dursun Çiçek: Evet, geçmez! Yüzde kaç? Yüzde 3.

Mustafa Albayrak: F-16 pilotlarının yüzde 90'ı FETÖ'cü çıktı!

Dursun Çiçek: Ama F-16 demiyorsun, Türk Silahlı Kuvvetleri diyorsun.

Mustafa Albayrak: Bunu söyleyen gazetecileri tutuklayacaklardı neredeyse. F-16 pilotlarının yarısı FETÖ'cü, dediği için Rasim Ozan'ı tutuklamaya kalktı Genelkurmay. Zor kurtardı.

Dursun Çiçek: Arkasında Cumhurbaşkanı olduktan sonra kim tutuklar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar