RÖPORTAJ

Dursun Çiçek: 'kayyım atamak yerine yargıda hesap sorulmalıydı!'

Çiçek, bir yandan Ordudaki Fethullahçıların darbe yapma gücü sıfır derken, diğer yandan da CHP'nin ve CHP'li vekillerin Zaman gazetesine kayyım atanması sürecindeki tavırlarını yorumladı.

Dursun Çiçek: 'kayyım atamak yerine yargıda hesap sorulmalıydı!'
GAZETECİLER.COM -

Balyoz davasında 16 yıl ceza aldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararıyla tahliye edilen, yeniden yargılama sonrası beraat eden ve İstanbul Milletvekili seçilen eski Deniz Kurmay Albay Çiçek, Ahmet Hakan'a konuştu.  Geçenlerde Akşam gazetesine verdiği röportajda yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Çiçek, bir yandan Ordudaki Fethullahçıların darbe yapma gücü sıfır derken, diğer yandan da CHP'nin ve CHP'li vekillerin Zaman gazetesine kayyım atanması sürecindeki tavırlarını yorumladı.

İşte Ahmet Hakan'ın sorularına Dursun Çiçek'in verdiği yanıtlar:

CEMAAT YAYIN ORTANLARINA DESTEĞE GİDEN VEKİLLER
"BİZİM DE İÇİMİZE SİNMİYOR AMA..." DİYORLAR


 BİR açıklamanızda “CHP Genel Merkezi, bazı CHP’li milletvekillerini Cemaat yayın organlarına destekle görevlendiriyor” demiştiniz. Nedir bu işin aslı faslı?

-DURSUN ÇİÇEK: CHP’den Cemaat’in yayın organlarına destek veren arkadaşlarla partinin grup toplantılarında görüşüyoruz. Onlara “Ne işiniz var orada” dediğimizde, “Bizim de içimize sinmiyor ama genel merkez basın özgürlüğünü savunmak adına bizi görevlendiriyor” diye cevap verdiler.

MAĞDUR ÇOK! CHP'NİN TAVRINDAN KIRILIYORUZ

Siz rahatsız oldunuz mu partili arkadaşlarınızın Cemaat yayın organlarına destek vermesinden?

-DURSUN ÇİÇEK: Sadece ben değil... Tuncay Özkan var, İlhan Cihaner var, Mustafa Balbay var. Yani mağdur çok... Kırılıyoruz tabii.

KAYYIM YERİNE YARGIDA HESAP SORULMALIYDI

Cemaat’in devlete sızma girişimiyle mücadeleyi herkes meşru kabul ediyor. Fakat bazıları basın özgürlüğü açısından yayın organlarına dokunulmaması gerektiğini söylüyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

-DURSUN ÇİÇEK: Bu yayın organlarının yaptıklarıyla ilgili olarak zamanında onlarca suç duyurusunda bulunmuş, davalar açmıştık. Yargı ellerinde olduğu için hepsini kapattılar. O davalar yeniden açılabilir ve yeniden yargılama yoluna gidilebilirdi. Bunun yerine kayyum atayarak basın özgürlüğünü ihlal ederek yapılan eylemleri desteklemek mümkün değil.

CHP'Lİ VEKİLLER GÖREVLİ OLDUKLARI İÇİN GİDİYORLAR

Ama sizin yaptığınız açıklama böyle anlaşılmadı.

-DURSUN ÇİÇEK: Bana şu soru sorulmuştu: “CHP milletvekilleri Cemaat’le yan yana. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?” Ben de “Onlar Cemaat’in yanında değiller, basın özgürlüğünün yanındalar ve istedikleri için değil de görevli oldukları için gidiyorlar” dedim.

MAĞDURLARDAN ÖZÜR DİLEYİN DERDİM 

Siz CHP yöneticisi olsanız nasıl bir tutum alırdınız kayyum atanmasına karşı?

-DURSUN ÇİÇEK:
Tabii ki basın özgürlüğünü savunurdum, arkadaşları da görevlendirirdim. Ama bu olay olmadan önce Cemaat’in önde gelenlerini, akıl verenlerini falan çağırıp “Geçmişte bir sürü hatanız oldu, binlerce insanı mağdur ettiniz, yaktınız, karaladınız, suçlu ilan ettiniz. Hepsinden bir özür dileyin” de derdim.

ÇOK OKUNANLAR