GÜNDEM

Dünyanın en yaşlı YouTuber'ı hayatını kaybetti!

YouTube kanalında Hindistan'a özgü emekler yapan dünyanın en yaşlı YouTuber'ı Mastanamma, 107 yaşında hayatını kaybetti.

Dünyanın en yaşlı YouTuber'ı hayatını kaybetti!

Dünyanın en yaşlı YouTuber'ı Hindistanlı Mastanamma, Country Foods adlı kanalında yöresel ve bilinmeyen mutfak gereçleriyle yaptığı ve geleneksel yöntemlerle de servis ettiği yemekleri yayınlıyordu. En yaşlı YouTuber, 107 yaşında hayatını kaybetti...

Hindistan'ın Andhra Pradesh eyaletinde hayata gözlerini açan Mastanamma, YouTube kanalında sebzeleri eski Hindistan kültürüne özgü bıçakları kullanarak ya da tırnaklarıyla soyuyor ve yemekleri muz yapraklarıyla servis ettiği videoları paylaşıyordu.

Mastanamma YouTube alemine, 2016 yılında torunu ile arkadaşının açtığı ve içerisinde kendisini simgeleyen "karpuz, tavuk" gibi içeriklerle giriş yaptı. Zamanla kanalı 1 milyondan fazla takipçiye ulaştı.

Dünyanın en yaşlı YouTuber'ı hayatını kaybetti! - Sayfa 5

Andhra Pradeş'te doğan 107 yaşındaki Mastanamma'nın ölümü Pazartesi günü, kendi YouTube kanalından sevenlerine duyuruldu.

Ölümünün ardından Twitter'da birçok takipçisi Mastanamma için başsağlığı mesajları yayımladı.

2017 yılında torunu Mastanamma'nın YouTube kanalı için, "İlk başta tamamen eğlence amaçlıydı ama sonra viral oldu. Büyük şehirlerde yaşayan insanlar geleneksel yollardan yemek yapmayı tamamen unuttular. Biz de o insanlara unuttukları günleri hatırlatmak ve öğretmek istedim. Önce bunun için uygun bir insan aradım ama sonra yanı başımda olduğunu fark ettim ve büyük annem Mastanmma'ya sordum." açıklamasını yapmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar