GÜNDEM

Dünyanın en çok kazanan YouTuber'ı belli oldu!

Forbes'in yayınladığı listeye göre, 2019 yılında en çok kazanan YouTube içerik yöneticisi Ryan Kaji oldu.23 milyon abonesi bulunan Ryan Kaji, ilk olarak 2015’te ailesiyle birlikte çektiği videolarla YouTube hayatına başlamıştı

Dünyanın en çok kazanan YouTuber'ı belli oldu!

İş dergisi Forbes, en çok kazanan YouTube içerik üreticilerinin bir listesini yayınladı. Dünyanın en popüler YouTube içerik üreticilerinin de bulunduğu listede VanossGaming onuncu, PewDiePie ise yedinci oldu. İkilinin toplam kazancı olan 24,5 milyon dolar, beklenmedik bir şekilde listenin zirvesinde bulunan kişinin kazancına yetişemedi.

Listenin başında ise henüz 8 yaşında olan Ryan Kaji bulunuyor. Kaji, YouTube’a genellikle oyuncak tanıtım videoları yükleyen bir içerik üreticisi. Ryan’s World isimli YouTube kanalının sahibi olan Ryan, son zamanların en çok para kazanan içerik üreticisi oldu. 8 yaşındaki içerik üreticisi, geçtiğimiz sene 22 milyon dolar kazanıyordu ve bu sene dört milyon dolar artış elde etti. Listenin ikinci sırasında bulunan Dude Perfect kanalının kazancının ise 20 milyon dolar olduğu belirtildi.

YILDA 154 MİLYON KAZANIYOR!

Geçtiğimiz aylarda kanalının ismini Kaji, Ryan’s World olarak değiştiren Kaji, artık yalnızca oyuncak tanıtım videoları olmayacağını söyledi. Kaji, bundan sonra kanalında çeşitli yarışmalar, eğitim videoları ve bilim deneyleri yapacağını belirtti.

23 milyon abonesi bulunan Ryan Kaji, ilk olarak 2015’te ailesiyle birlikte çektiği videolarla YouTube hayatına başlamıştı ve büyüdükçe daha da fazla abone elde ederek yalnızca 8 yaşındayken yıllık 26 milyon dolar gelir getiren bir işe sahip oldu. 3 yaşında YouTube kanalına içerikler yüklemeye başlayan Ryan Kaji ve ailesi, 2015’te çektikleri ve 1 milyar izlenen bir video sayesinde viral olarak büyümeye başlamışlardı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar