GÜNCEL

Dünya 35 yıldır tanıyor biz de nihayet farkına vardık!

'Şahsiyet' dizisinde canlandırdığı 'Agah Beyoğlu' karakteri ile 47. Uluslararası Emmy Ödülleri Töreni’nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü ve herkes onu konuşmaya başladı.. Oysa dünya 35 yıldır tanıyor ve konuşuyor Bilginer'i...

Dünya 35 yıldır tanıyor biz de nihayet farkına vardık!

Sayısız dizi, film, oyunda yer aldı... Konuşuldu ama şu son bir hafta kadar ki değil... Haluk Bilginer Türkiye'nin her zaman gurur duyması gereken bir aktör...

Hıncal Abi'nin de fikri ve duyguları değişmedi hiç usta aktöre karşı. Uluç mümkün olan tüm oyun ve filmlerine gittiği Haluk Bilginer'i bir kez daha kutladı köşesinden:

Yürekten kutluyor, seninle taa o yıllardan beri olduğu gibi gurur duyuyorum, Haluk Usta!.

Farkına vardık!..

Aynen öyle.. Haluk Bilginer'in nihayet farkına vardık.. Dünya onu 35 yıldır tanıyor oysa.. İngiltere'de 1985 yılında başlayan ve bugün hala devam eden efsane dizi Eastenders'ı, Eastenders yapan harika kadronun baş oyuncularından biriydi. Londra'ya gittiğimde gazetelerde sık sık adını ve resimlerini görürdüm, Bilginer'in ve efkarlanırdım, "Niye ülkesine gelmez" diye.. Geldi..
Hem de harika bir müzikal, Blood Brothers/ Kan Kardeşler ve harika bir tiyatro, Oyun Atölyesi ile..
Mümkün olan tüm oyunlarına, Kış Uykusu dahil, tüm filmlerine gittim.
Ülkemin, insanımın gurur duyması gereken bir aktör oldu, hep!.
Duyduk sonunda. Dünyanın 1 numaralı televizyon yarışması Emmy'nin Uluslararası dalında (Yerel ödül sadece Amerikan TV'lerinde oynayanlar için verilir, Oscar gibi) En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldığı zaman duyduk..
Yürekten kutluyor, seninle taa o yıllardan beri olduğu gibi gurur duyuyorum, Haluk Usta!.
Teşekkürler..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar