GÜNDEM

Dünkü yazısı tepki çekmişti! Nagehan Alçı’dan öğretmenler ile ilgili açıklama

Dün okulların açılması için yazdığı yazıda kullandığı bir cümle ile öğretmenlerin tepkisini çeken Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında öğretmenlere ne kadar değer verdiğini ifade etti.

Dünkü yazısı tepki çekmişti! Nagehan Alçı’dan öğretmenler ile ilgili açıklama

Okulların açılması için çağrıda bulunduğu yazıda öğretmenler için 'rahata alıştılar' ifadesi nedeniyle sosyal medyadan tepki gören Nagehan Alçı, bugün de bu konuya ilişkin yazdı. 

Sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Alçı, ailesindeki öğretmenlerden yola çıkarak öğretmenlere ne kadar değer verdiğinin altını çizdi. 

İşte o yazı:

Dün tanıdık tanımadık onlarca öğretmen ve eğitimciyle konuştum ve yazıştım. Yalnızca öğretmen değil, birçok öğrenciyle de konuştum. Herkes, istisnasız aynı şeyi söyledi: Okulların açılmasını istiyoruz. Uzaktan eğitimden fayda sağlayamıyoruz. Bu arada yazımdaki bir cümle öğretmenleri rahatsız etmiş. Benim için öğretmenlerimiz çok kıymetlidir. Ailesinde de öğretmen büyükleri olan bir insanım. Hem babaannem Fikriye Alçı hem de kayınvalidem Şerife Kütahyalı emekli öğretmen. Babaannem yıllarca ilkokul çocuklarına emek vermiş, kayınvalidem ise matematik alanında yüzlerce çocuk yetiştirmiş bir cumhuriyet öğretmeni. Öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıların, çektikleri zorlukların, verdikleri emeklerin yakın şahidiyim. Hakları ödenmez. Yazımdan sonra şunu gördüm: Evet, uzaktan eğitim sayesinde memleketlerine döndükleri için memnun olan bir kesim var ve bu nedenle durumdan şikayetçi değiller. Öte yandan öğretmenlerimizin en az yüzde 90’ı okulların bir an önce açılmasını istiyor. Uzaktan eğitimde verdikleri emeklerin karşılığını alamamaktan, üretken ve verimli olamamaktan şikayetçiler. Teknik detaylar bütün öğretmenleri yormuş. Haklılar…

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar