GÜNDEM

Duayenin kaleminden... Ahmet Hakan'ı mutlu eden 'Hürriyet' yazısı

Hıncal Uluç'un dün kaleme aldığı ve Hürriyet'e övgüler yağdırdığı yazısı Ahmet Hakan'ı çok mutlu etti. Hakan o yazıyı, okuyamayanlar için bugün Hürriyet'in Arka Köşesi'ne taşıdı.

Duayenin kaleminden... Ahmet Hakan'ı mutlu eden 'Hürriyet' yazısı

Sabah yazarı Hıncal Uluç dünkü yazısında "Ahmet Hakan beni yanılttı. Hem de nasıl yanılttı.. Hürriyet'i, günlük gazetesi ve hafta sonu ekleriyle hızla eski günlerine koşturmaya başladı." diye yazmış ve Hakan'ı tebrik etmişti.

Gazeteciliğin duayan isimlerinden olduğunu söylediği Uluç'un mesleğe birçok yenilik getirdiğini ve köşe yazısı denilen olguya yeni bir format attığını belirten Ahmet Hakan da Uluç'un kaleme aldığı bu yazıyı Hürriyet'in Arka Köşesi'ne taşıdı ve "Ulaşmak istediğimiz hedefler açısından ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir duayenin kaleminden okumak, hepimizi çok mutlu etti." diye yazdı.

Hıncal Uluç’un yazısı

BİZİM mesleğin duayen ismidir Hıncal Uluç...
Bağımsızdır, bağlantısızdır. Mesleğe birçok yeniliği getirmiştir. Köşe yazısı denilen olguya yeni bir format atmıştır. Köşe yazılarının üslubunun değişmesinde, konularının çeşitlenmesinde öncülük yapmıştır. Her zaman tartışılmıştır, her zaman konuşulmuştur, her zaman dikkat çekmiştir. Hiçbir zaman kendisine kayıtsız kalınmamıştır.

*

Sabah gazetesindeki köşesinde dün Hürriyet’i yazdı Hıncal Uluç.

Ulaşmak istediğimiz hedefler açısından ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir duayenin kaleminden okumak, hepimizi çok mutlu etti.

İŞTE O YAZI...

"Hürriyet, yeniden çocukluğum, gençliğimin gazetesi, Erol Simavi’nin, Nezih (Demirkent) ve Necati (Zincirkıran) ağabeylerin Hürriyet’i olma yolunda.

O dediğim Hürriyet, ülkenin en çok satan gazetesiydi.

Rakipsiz en çok satan... Çünkü her eve girerdi. En siyasi evler bile, kendi fikirlerine göre bir gazete seçer, yanında da
Hürriyet alırlardı.

Çünkü Hürriyet haberin her türlüsüne ulaştığınız “gazete”ydi. Özel haberleri, röportajları, magazini ile de keyifli gazete!

Sevgili dostum, kardeşim Ahmet Hakan, Hürriyet’in genel yayın müdürlüğünü kabul edince üzülmüş, “Yazık... Zaten okumaktan keyif aldığım yazar sayısı on parmağımın da altına düştü, Ahmet Hakan’ı da kaybediyoruz” demiştim.

Hürriyet’in genel yayın müdürlüğü öyle ağır bir iştir...


Ama Ahmet Hakan beni yanılttı. Hem de nasıl yanılttı... Hürriyet’i, günlük gazetesi ve hafta sonu ekleriyle hızla eski günlerine koşturmaya başladı.

Fevkalade düşen satışlar,
durmadan kadrodan tasfiyeler
onlarca meslektaşın işsiz kalmasına sebep oluyordu son günlerde
her kurumda...

Ahmet Hakan Hürriyet’i bu hızla yukarı çekmeye devam ederse, bakarsınız rekabet piyasayı yeniden canlandırır. İşini kaybedenler yeniden iş bulur.

Hem kendim, hem meslektaşlarım, hem de mesleğim adına Ahmet Hakan’ı kutluyorum."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar