KULİS

Dört Bir Taraf neden tatile çıktı? ÖZEL

CNN Türk'ün 5 sunuculu programı Dört Bir Taraf erken tatile çıkarıldı. Peki ama iddia edildiği gibi yaşanan sert tartışmalar yüzünden mi? Gazeteciler.com gerçeği açıklıyor.

Dört Bir Taraf neden tatile çıktı? ÖZEL
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

CNN Türk'te herkesin ilgiyle izlediği, 5 sunuculu program Dört Bir Taraf, dün alınan bir karar ile yaz sezonunun başlaması beklenmeden tatile çıkarıldı.

Programın erken sonlanması medya kulislerini karıştırdı. Altan Öymen, Nagehan Alçı, Nazlı Ilıcak, Kadri Gürsel ve Abdülkadir Selvi'nin sunduğu ve yorumları kadar tarafların kavgaları ile de dikkat çeken 'Dört Bir Taraf' programı için alınan karar, geçen hafta Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcak arasında yaşanan tartışmaya bağlandı.

Alçı ve Ilıcak'ın son bölümdeki tartışmasında seviyenin iyice  düştüğü,  izleyicilerin tepki gösterdiği bu yüzden de kanal yönetimi Dört Bir Taraf'a erken ara verdiği iddiası dillendirildi.

Peki gerçekten de böyle mi oldu? GAZETECİLER.COM, Dört Bir Taraf'ın neden bittiğini açıklıyor.

ERKEN BİTMESİNİN GEREKÇESİ TARTIŞMA DEĞİL

Herşeyden önce, programın erken tatile gitmesinin Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcak arasında yaşanan tartışmayla bir ilgisi yok.

17 Aralık sürecinden beri hemen her programda Nazlı Ilıcak'ın Nagehan Alçı ve Abdülkadir Selvi ile çok sert polemiklere girdiği biliniyor.

Daha öncesinde de Nagahan Alçı'nın Kadri Gürsel ile hatta önceki partneri Enver Aysever ile çok sert kavgalar yaşadığı da akıllarda. CNN Türk yönetimi bu polemiklerin hiç biri yüzünden programı bitirmeyi, erken tatil yapmayı, ya da başka bir uygulamaya yönelmeyi düşünmemişti.

ERKEN TATİLİN İLK GEREKÇESİ ALTAN ÖYMEN

Gazeteciler.com'a gelen bilgiye göre, Programın erken bitmesine ilk gerekçe Altan Öymen'in ricası olmuş. Eşi bir kalp krizi geçiren Öymen'in, bir süre için onunla ilgilenmek isteğini CNN Türk yönetimine iletmesi, herşeyi tetiklemiş.

Kanal yönetimi usta gazeteci Altan Öymen'in talebini kabul etmiş ve önce kalan 4 sunucunun yaz sezonuna kadar programı yürütmesi kararlaştırılmış.

MİLLİYET PATRONUNUN DİREKTİFİ GÜRSEL'İ ZORA SOKTU

Ancak, Altan Öymen'nin boşluğunu kalan 4 gazeteci ile doldurma imkanı Kadri Gürsel'in gazetesinden gelen direktif ile bir anda güme gitmiş.

Bilindiği gibi Milliyet ve Vatan gazetelerinin patronu Erdoğan Demirören, yazarlarının televizyon programlarına katılması konusunda oldukça hassas. Gazete ve köşeleri ile ilgilenmelerini, bu nedenle de televizyon programlarına konuk olacakları zaman dahi gazete yönetimine haber vermelerini istiyor. Kadri Gürsel de uyarılan yazarlardan biri. Milliyet'teki köşesini ya da CNN Türk'teki programı tercih etmesi söylendiğinde Dört Bir Taraf programının devam etmesi de iyice güçleşmiş.

YENİ YÜZLER BİLE ARANMIŞ

Kanal yönetimi bu durumda Nazlı Ilıcak, Abdülkadir Selvi ve Nagehan Alçı'nın yanında gündemi yorumlayacak ve programın adına yakışır bir şekilde dördüncü bir tarafta duracak yeni yüzler aramaya başlamış.

Hatta bazı isimler konusunda fikir birliğine varılmış, bazı isimler elenmiş. Ancak Nagehan Alçı'nın da Milliyet yazarı olması, onun da yakında ya gazete ya CNN'i tercih et diye uyarılabileceği düşünülerek şimdilik programın bitmesi daha uygun görülmüş.

Yönetim sorunların aşılması durumunda programın gelecek yayın döneminde Ekrana gelmeye devam edeceğini, iddia edildiği gibi kavgaların kimseyi rahatsız etmediğini söylüyor.

Bu arada GAZETECİLER.COM olarak bu kulis bilgilerini paylaştıktan sonra, meslekteki 64. yılını deviren Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen'e de acil şifalar diliyoruz.
ÇOK OKUNANLAR