KULİS

Doğuş Grubu ipini çekti! NTV Spor kapanıyor mu?

Türkiye'nin önde gelen spor kanallarından olan NTVSpor küçülmeye gitti. İşten çıkarmaların yaşandığı NTVSpor bir süre bu şekilde devam edecek.

Doğuş Grubu ipini çekti! NTV Spor kapanıyor mu?

GAZETECİLER.COM (ÖZEL İÇERİK)

2008'den beri yayın yapan ve Türkiye'nin ilk spor kanalı olma özelliğini elinde bulunduran NTVSpor'un kapatılmaya hazırlandığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
 

Doğuş Grubu'nun sahibi olduğu kanal bir süredir zarar etmesi sebebiyle önce küçülmeye gidecek. Daha sonra kapanmaya gidip gitmeyeceği ise sürece göre değerlendirilecek. 

İlk olarak NTVSpor'un bilinen isimlerinden Özgür Buzbaş, Irmak Kazuk, Ali Ece ve Burcu Hakyemez Dal ile birlikte 33 kişi işten çıkartılırken, tebligatlar dün ve bugün yapıldı.

NTVSpor kadrolu olarak çalışan 27 kişi ile yollarını ayırırken, 20 kişinin işine son verildi, 7 kişi ise diğer departmanlarda çalışmaya devam ediyor. NTVSpor'da işten çıkarmaların devam etmeyeceği ise son gelen bilgiler arasında.  

2008'DEN BERİ YAYINDA

Doğuş Grubu bünyesindeki spor kanalı NTV Spor, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamıştı.NBA yayın haklarının Doğuş Yayın Grubu'nda olduğu dönemde bazı NBA maçlarını yayınlamıştır. Futbolda Pro League (Belçika Ligi); basketbolda Türkiye Millî Basketbol Takımı'nın maçlarını, Turkish Airlines Euroleague maçlarını, Basketbol Süper Ligi'neden 2-3 maç; voleybolda ise Plaj Voleybolu Ligi'ni yayınlamaktaydı.

NTV Spor, 2010 yılı başında Kral TV'nin karasal yayın frekansından yayın yapmaya başlamış ve bu sayede izlenilebilirliğini artırarak tam anlamıyla ulusal bir spor kanalına dönüşmüştü. İleride daha üst düzey liglerin yayın haklarını alarak izleyici oranını yükseltme hedefindedir.

Kanal 23 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 16:9 yayın formatına ve tam zamanlı HD yayına geçiş yapmıştır.

ÇOK OKUNANLAR