POLEMİK

Doğu Perinçek'ten savcılara Uğur Dündar uyarısı

Aydınlık yazarı Doğu Perinçek, Uğur Dündar, Emin Çölaşan, Necati Doğru gibi yazarların dokunulmazlığı olduğunu öne sürdü.

Doğu Perinçek'ten savcılara Uğur Dündar uyarısı

Aydınlık yazarı Doğu Perinçek, haklarında FETÖ soruşturması açılacağı belirtilen Sözcü yazarları Uğur Dündar ve Necati Doğru'ya sahıp çıktı.

Doğu Perinçek, Uğur Dündar, Emin Çölaşan, Necati Doğru gibi yazarların toplum gözünde milletvekili gibi dokunulmazlığı olduğunu öne sürdü.

İşte Doğu Perinçek'in o yazısı:


Uğur Dündarların dokunulmazlığı
 
Yalnız milletvekillerinin dokunulmazlığı yoktur. Uğur Dündar, Emin Çölaşan, Necati Doğru gibi seçkin yazarların da dokunulmazlığı vardır.

Anayasanın veya kanunların düzenlediği dokunulmazlıktan söz etmiyoruz. Daha önemlisi, toplumun güvence altına aldığı dokunulmazlıktır.

TOPLUMUN GÜVENCESİNDEKİ DOKUNULMAZLIK

Her toplum, kendi hayatı içinde değerler üretir. Bu değerler, toplumun koruması altındadır. Filozoftur, bilim adamıdır, icatçıdır, yazardır, şairdir, sanatçıdır, halk önderidir, kalbur üstü gazetecidir, her toplum kendi serüveni içinde görmüş geçirmiş değerler üretir. Bu insanların özgür olmaları, gönül ferahlığı içinde çalışmaları, toplum için en büyük güvencedir. Onların yaptığı işlere, söyledikleri sözlere katılırsınız veya katılmazsınız, ancak onları korumak toplumu korumaktır. Onlara hoşgörü, toplum içinde hoşgörünün de güvencesidir. Bu nedenlerle onların özgürlük alanı herkesten farklıdır.

***

BU YAZININ NEDENİ

Bu yazıyı kimi gazetelerde çıkan haberlere borçluyuz. Yazılanlar doğruysa, İstanbul Başsavcılığında Uğur Dündar, Emin Çölaşan ve Necati Doğru hakkında dosyalar hazırlanıyormuş. Umarız yanlıştır.

Onların toplumsal dokunulmazlığı, aslında Türkiye’nin dokunulmazlığıdır. Bu tür seçkin aydınlarımıza tanınan özgürlük alanı ve güvencesi, toplum için gereklidir. FETÖ soruşturmalarının sağlıklı yürümesi için, toplum vicdanını incitmemeye özen gösterilmelidir.

Uğur Dündarların dokunulmazlığı, en az milletvekili dokunulmazlığı kadar önemlidir.

Doğu Perinçek'in yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar