TV HABER

Doğu Perinçek ve Aytuğ Atıcı canlı yayında Cihat Yaycı tartışması

Habertürk'te yayınlanan Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile CHP'li Aytuğ Atıcı arasında tartışma yaşandı.

CHP 26. Dönem CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifası öncesi yaşanan görevlendirmenin kılıf olduğunu söyledi. Yaycı'nın mektubundaki ifadelerin önemli olduğun belirten Atıcı, istifanın perde arkasını anlattı.

Habertürk'te katıldığı canlı yayında Tümamiral Cihat Yaycı'nın egosu yüksek bir isim olduğunu; son dönemde özellikle medya önünde ön plana çıktığını ve bunun da rahatsızlık yarattığını ileri süren Atıcı, istifa mektubundaki ifadelerin de önemli olduğunu, mektuptan TSK'nın komuta kademesinde bir takım rahatsızlıklar olduğunun anlaşıldığını ileri sürdü.

Atıcı'nın bu sözlerine tepki gösteren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise istifa mektubundaki ifadelere tepki gösterdi. Paşa'nın istifasında, FETÖ kumpaslarından bahsetmesinin esef verici olduğunu belirten Perinçek, FETÖ kumpaslarında neredeyse TSK'nın tüm amiralleri cezaevine girerken kimsenin Cihat Yaycı'ya dokunmadığını söyledi. Bu sözü bir komutanın söylemesinin ayıp olduğunu da belirten Perinçek, ordunun her zaman olduğundan daha güçlü olduğunu kaydetti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar