GÜNDEM

Doğan Satmış kendisini de yalanladı!

Eski gazetesi Cumhuriyet ve MİT Tırları haberleriyle ilgili yaptığı açıklamalar dava dosyasına girince Doğan Satmış'tan kendisini yalanlayan bir açıklama geldi.

Doğan Satmış kendisini de yalanladı!

Cumhuriyet Gazetesi eski Yayın Danışmanı Doğan Satmış'ın Gazeteciler.com'a verdiği röportaj Cumhuriyet Davası'na delil olarak konuldu ve savcı Satmış'ın tanık olarak dinlenilmesini istedi.

Doğan Satmış, mahkeme kararından sonra yoğun tepkilere maruz kalınca, bizdeki kayıt altında bulunan açıklamalarını bile yalanlama gereğini duydu.

Oysa Doğan Satmış, röportajdan hemen sonra bizzat bizi arayarak teşekkürlerini iletmiş, ardından sosyal medya hesabından da aynı teşekkürü yinelemişti.

Satmış, bugün Twitter hesabından bir açıklama yaparak kendisini de yalanladı.
Doğan Satmış'ın verdiği röportajın tamamı Gazeteciler.com'da kayıt altındadır ve kendisinin iddia ettiği üzerine amacını aşan hiç bir ekleme bulunmamaktadır.

Satmış, bugünkü açıklamasında özetle şunlara değindi:

"Cumhuriyet gazetesinin, aynı zamanda eski iş arkadaşlarım olan mensuplarının davasında dosyaya eklendiğini üzülerek öğrendim. Mahkeme, benim de tanık olarak dinlenmeme karar vermiş. Meslektaşlarımın serbest bırakılması için tanıklığım önemliyse, çağrıldığım an, istenilen gün ve saatte gidip bunu yapmaya hazırım.

Röportajın yayımlanmasından sonra bazı kesimlerin “Saldırı Kampanyası"na muhatap olduğumu üzüntüyle izliyorum. Bazı açıklamaları yapmak zorunlu hale geldi:

Yargılanan gazetecilerle “Husumet" içinde olduğum soyleniyor. Oysa yapı olarak herhangi bir husumet içinde olmam mümkün değildir. Bir önceki Cumhuriyet Davası’na da gitmiş, meslektaslarımın serbest kalması için ve meslektaş dayanışması içinde izlemiştim. Sadece evrensel gazetecilik ilkelerinden yanayım.

Kitabımın tanıtımı için internet sitesinin sahibince yaptığımız röportajda, uzun konusmalarımız oldu. Söyleşinin içeriği, birçok insanın bildiği ve Can Dündar’ın kitabında yer alan konuşmaların paylaşımından ibaretti."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar