GÜNDEM

Doğan haber Ajansı'ndan "tecrübeli" transfer...

Yaşlanmış kadrolarıyla yollarını ayıran Doğan haber Ajansı, kadrosuna dış haberler dünyasının tecrübeli bir ismini dahil etti...

Doğan haber Ajansı'ndan "tecrübeli" transfer...

Son dönemde kadrosunda ciddi bir revizyon gerçekleştiren Doğan Haber Ajansı, bir dönem kurum bünyesinde Kafkaslar ve Orta Asya Temsilciliği görevini yürüten usta bir isimle el sıkıştı.

DHA’nın 33 yıldır dünyanın birçok bölgesinde savaş ve olayları takip eden ünlü gazeteci İrfan Sapmaz ile anlaştığı öğrenildi.

İLK HABER ARAKAN’DAN

Müslümanlara yönelik ciddi katliamların gerçekleştiği Myanmar’a ulaşan DHA ekibinin içinde İrfan Sapmaz’ın da yer alması yaşanan bu gelişmeyi doğruladı.

Arakan’ın Kumpalong bölgesindeki Kutubalong Kampı’na yapılan bu yolcuk sırasında usta gazeteciye DHA’nın genç foto muhabiri Can Erok da eşlik etti.

İRFAN SAPMAZ KİMDİR?

1982 yılında televizyon muhabirliğine Sabah Gazetesi ile başlayan Sapmaz, daha sonra Günaydın, Hürriyet, CNN Türk ve DHA’da çalıştı.

Azerbaycan’ın günlük gazetelerinden Avrasiya’nın genel yayın yönetmenliğini yapan Sapmaz ardından bu gazetenin genel müdürü oldu.

Azerbaycan Türk Ajansı (ATA)'nın kurucusu, sahibi ve genel müdürü olan usta gazeteci ayrıca Fransa Sipa Pres, Fransa Gamma Fotoğraf Ajansı, BBC, Star Gazetesi (Köşe Yazarı), TRT ve TGRT Haber’de görev aldı.

Sapmaz son olarak Suudi Arabistan’da Anadolu Ajansı ve TRT Temsilciliği görevlerinde bulunurken Katar Kraliyet Ailesi Üyesi ve A.A Şirketler Topluluğu Başkanı Şeyh Dr.Abdulaziz Abdulrahman Al-Thani tarafından CEO ve Türkiye temsilcisi olarak atandı.

Sarı basın kartı sahibi İrfan Sapmaz evli 2 kız çocuğu babasıdır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar