POLEMİK

Doğan Grubu yazarları için felaket iddialar...

Fatih Altaylı, bir süredir Doğan Grubu'nun kimi yazarları ve yayın sorumluları hakkında konuşulan iddiaları hatırlatıp "Bazıları çok felaket iddialar, burada tekrarlamaya bile utanırım" dedi...

Doğan Grubu yazarları için felaket iddialar...

Hürriyet gazetesi özelinde Doğan Medya Grubu içerisinde bir süredir Ombudsman Faruk Bildirici öncülüğünde başlayan tartışma sürüyor..

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı da tartışmaya uzak kalamadı ve Doğan Yayın İlkeleri Kurulu başkanvekili Volkan Vural'a fikir vermek için tartışmaya dahil oldu...

BAZI HÜRRİYET'ÇİLER PARA KARŞILIĞI SOSYAL MEDYADA REKLAM YAPIYOR..."

"Bir süredir Doğan Grubu’nun kimi yazarları ve yayın sorumlularıyla ilgili çeşitli iddialar ortalıkta dolaşıyor. Bunlardan bazıları çok felaket iddialar. Burada tekrarlamaya bile utanırım." diyen Fatih Altaylı, o iddialardan en çok tartışılanı şöyle hatırlattı:

"Hürriyet’in kimi yazarlarının, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarından reklam amaçlı paylaşım yaptığı, bunun için para aldığı söyleniyor."

ULUSLARARASI MEDYADA YENİ UYGULAMAYA BAŞLANAN SİSTEM

"Gazeteci bunu yapar mı?" diye soran Fatih Altaylı, dünyada uygulanmaya başlanan yeni sistemi anlattı Volkan Vural'a yardımcı olmak için:

"Benden duymuş olmayın ama dünyada da bunu yapan gazeteciler var. Ancak Batı medyası, özellikle de Amerikan medyası bunu kurallara bağlamış durumda. Bu paylaşımlar, gazetenin denetiminde, gazetenin yönetiminde ve geliri gazeteci ile çalıştığı kurum arasında belirli oranda paylaşılarak yapılıyor."

KABUL EDİLEMEZ!... ONUN GÜCÜNDE HERKESİN PAYI VAR...

Ardından da sistemin nasıl işlediğini anlatan Fatih Altaylı, Hürriyet'le ilgili iddialara tekrar dönüp yazısını şöyle bitirdi:

"Ama yanıt her ne olursa olsun, gazetecinin gazetedeki konumundan faydalanarak bunu 'bireysel' bir gelir kaynağı haline getirmesi kabul edilebilir bir şey değil. Çünkü onun gücünde, o gazetenin yayın yönetmeninden editörüne, muhabirinden sayfa sekreterine, matbaa işçisine kadar herkesin payı var."

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar